Полякинята Ига Швьонтек сложи идеален завършек на своя сезон 2023

...
Полякинята Ига Швьонтек сложи идеален завършек на своя сезон 2023
Коментари Харесай

Ига Швьонтек: В един момент приех, че ще бъде трудно да имам още една година като 2022-а

Полякинята Ига Швьонтек постави съвършен свършек на своя сезон 2023 в женския тенис,, а триумфът ѝ против Джесика Пегула означаваше и завръщане на върха в международната класация.

След последния си мач за годината Швьонтек призна, че е имала възходи и падения в хода на акцията и благодари на своя екип за поддръжката.

" Искам да благодаря на тима ми, който беше с мен и ме поддържаше през цялата година. Имах доста възходи и падения, само че това несъмнено е един прелестен миг, който имам вяра, че ще се повтаря още доста пъти, в случай че продължим да работим по същия метод ", съобщи полякинята.

Четирикратната шампионка в шампионатите от Големия шлем разкри още дали е оказало въздействие и страхотното ѝ показване през 2022-а, когато тя завоюва цели 8 трофеи и записа 67 победи.

" 2022-а беше толкоз невероятна, че не бях сигурна дали ще бъде допустимо да повторя сходен сезон. Но към този момент не усещам, че съм в сянката му, тъй като знам, че направих още една страхотна акция. Честно казано в един миг одобрих, че ще бъде мъчно да имам още една година като 2022-а и просто се стараех да виждам единствено напред ", разяснява Швьонтек.

С триумфа си в Канкун 22-годишната тенисистка завоюва своя първи трофей от Финалите на WTA в своята кариера, а също така се завърна и под №1 в международната класация, откакто бе свалена от върха от белорускинята Арина Сабаленка след завършека на US Open.

" Научих си урока и този път не желаех въпроса за първото място в международната класация да ми въздейства. Успях ненапълно, мъчно е да не мислиш за това нещо, само че се стараех, когато съм на корта, да се съсредоточвам върху разнообразни неща. Условията тук (в Канкун) бяха комплицирани, трябваше да насоча вниманието си върху придвижването си по корта, върху ударите си, което ме ангажира да не мисля за всички други странични неща ", приключи Ига Швьонтек.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР