Полякът Ян Блахович записа първа успешна защита на титлата в

...
Полякът Ян Блахович записа първа успешна защита на титлата в
Коментари Харесай

Ян Блахович защити титлата си срещу Израел Адесаня

Полякът Ян Блахович записа първа сполучлива отбрана на купата в категория полутежка, откакто победи с единомислещо съдийско решение нигериеца Израел Адесаня на UFC 259 в Лас Вегас.

Така Адесаня, който е първенец в междинна категория, направи несполучлив дебют в по-горната теглова категория.

Двамата бойци започнаха деликатно срещата си, като по-активен през първия рунд на пръв взор беше нигериецът, само че и полякът сподели класа, макар привидната бездейност, като нанесе няколко тежки удара на Адесаня.Блахович потегли по-смело във втория рунд, само че последователно отстъпи самодейността.

В средата му Адесаня падна при опит за хай кик, само че съумя да се изправи бързо. Последва опит на поляка да го повали, който по-късно вкара и дясно кроше, само че това не се оказа задоволително да разклати нигериеца.Третият рунд стартира с две доста безапелационни попадения на Блахович, последван от опит за тейкдаун. Нигериецът получи и удар с коляно, само че се възвърне и на собствен ред потегли в офанзива. До края на рунда Блахович продължи да нанася по-тежките удари, само че развръзката по този начин и не настъпи.

В средата на четвъртия рунд Блахович съумя да повали Адесаня и до края му методично нанасяше попадения в главата му, като предотврати опитите на нигериеца да стигне до мрежата. Така всичко остана за решение в последния рунд.

Той стартира с по-активна игра на Адесаня, само че полякът дебнеше за опция да стигне до тейкдаун и я получи в средата, когато за трети път съумя да повали нигериеца. Адесаня опитва да се придвижи до решетката, само че полякът парираше опитите му, като съумя да го " превърти " и отдалечи, без да стопира да му нанася попадения.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР