Полякът Шимон Марчиняк остава главен съдия на финала на Шампионската

...
Полякът Шимон Марчиняк остава главен съдия на финала на Шампионската
Коментари Харесай

Потвърдено: Няма да сменят съдията за финала на Шампионска лига

Полякът Шимон Марчиняк остава основен арбитър на финала на Шампионската лига, откакто той се извини за присъединяване в събитие, обвързвано с крайнодясната политическа партия " Конфедерация " в родината му, оповестиха от Европейската футболна федерация.

УЕФА разследваше наличието на Марчиняк на среща в Катовице в понеделник, проведена от полския крайнодесен водач Славомир Менцен, само че го остави да управлява финалната среща от Шампионската лига след опрощение.

" УЕФА изследва обширно обвиняванията, свързани с присъединяване на Шимон Марчиняк в събитие, проведено в Катовице на 29 май. Вчера се ангажирахме да съберем цялата нужна информация и поискахме незабавни уточнения по този въпрос. След щателна инспекция получихме изказване от господин Марчиняк, в което той показва най-дълбоките си извинения и разяснява всичко по отношение на присъединяване му в това събитие ", се споделя в изказване на централата.

Европейската централа назначи Марчиняк предишния месец за арбитър на финала на Шампионската лига сред Манчестър Сити и Интер Милано в Истанбул на 10 юни.

Менцен, съпредседател на партията Конфедерация, стартира политическия девиз " Ние сме против евреите, гейовете, абортите, данъчното облагане и Европейския съюз ". Антирасистката група " Never Again " прикани УЕФА да в профил Марчиняк, откакто медиите оповестиха, че той бил един от главните лектори на събитие, проведено от Менцен в Международния конгресен център в Катовице.

42-годишният Марчиняк стана първият полски рефер, управлявал край на Световното състезание в Катар предишния декември, когато Аржентина победи Франция след осъществяване на дузпи.

По-рано през днешния ден в пост в Инстаграм Марчиняк отхвърли обвиняванията и съобщи, че няма нищо общо с политиката.

" Във връзка с медийни изявления, декларирам, че в никакъв случай не съм подкрепял никоя политическа партия или обособен политик. Категорично се дистанцирам от всевъзможни радикални, расистки или антисемитски възгледи, изказвания или дейности и съм показал това на мачовете, за които съм работил ", написа Марчиняк.

Финалът на Шампионската лига ще се играе на 10 юни на Олимпийския стадион в Истанбул.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР