Полузащитникът на ЦСКА - Амос Юга говори пред Домът на

...
Полузащитникът на ЦСКА - Амос Юга говори пред Домът на
Коментари Харесай

Амос Юга: Ако искаш да си шампион, трябва да победиш абсолютно всеки

Полузащитникът на ЦСКА - Амос Юга приказва пред " Домът на футбола " по DIEMA SPORT. В изявлението си футболиста на " алените " показа повече за идния мач против Лудогорец.

" Това е доста значим мач. Те са най-хубавият тим в България през последните 10 години, би трябвало да покажем почитание. Искаме обаче да сме първенци, ще отидем там за успеха. Независимо от резултата, това не е краят на сезона. Ако искаш да си първенец би трябвало да победиш безусловно всеки. Ще отидем в Разград с убеденост и ще забележим какво ще стане. Имат доста качества в офанзива, гледах техни мачове и даже когато сменят футболисти, класата на терена си остава. Имат недостатъци в отбрана и ще помислим по какъв начин да използваме това ", показа той.

" Загубихме от Левски тъй като не започнахме добре. От началото докрая те ни притискаха, пресата им е добра, а и двете им крила са положителни. Имахме проблеми по фланговете и загубихме. Нормално е да има рецензии. Бях благополучен от успеха над Пирин, само че бях и гневен. Не трябваше да им даваме шансове, а ние им дадохме прекомерно доста благоприятни условия. За един момент нехайство може да допуснеш гол и да изгубиш точки. За благополучие този сезон не губим доста точки от тимовете в дъното ", сподели още Юга.

" Трябва да променим началото на мачовете. Всичко опира до положителното начало. Ако сбъркаш първоначално, тогава самочувствието ти спада. Срещу Берое и Славия доминирахме, само че в останалите мачове не. Разбирам за какво почитателите ни са разочаровани. Когато се бориш за купата би трябвало да печелиш всяка среща. Трябва да покажеш, че можеш от първата минута докрая да контролираш мача "

" Определено имах доста треньори тук. Илич е първият, който се включва с нас на тренировките. Доста е добър. Има този нрав на победител, има огън в себе си и се пробва да ни съобщи това. Когато желае да построи един проект, то ние би трябвало да повярваме в него. Левски се носи от инерцията на последните шест месеца, с новите играчи и новия треньор - играят добре, пресират добре. ЦСКА 1948 пък имат добър треньор, изпъкнаха и с прехвърляния. Ще забележим. Срещу тях беше доста мъчно. Да не пропущаме и Лудогорец - любимецът за купата...този сезон ще е сложен. За мен Лудогорец е на върха, а ние с Левски и ЦСКА 1948 сме на едно равнище, би трябвало да приключим пред всички тях ", разкри Амос Юга.

На въпрос за прехвърляния и опцията да напусне ЦСКА, Юга показа:

" Честно казано не. Преди да дойда тук ми свършваше контракта във Франция. Имах оферта от френския Дюнкерк, който таман беше спечелил промоция за втората лига. Тогава ми се обади сътрудникът и ми сподели, че имам оферта от България. Говорих със притежателя и с още няколко индивида преди да дойда тук. Искам да стана първенец. Минаха прекомерно доста години. Бях от тези, които върнаха Купата в отбора, време е да направя това и в шампионата "

Чуийте още в прикаченото видео
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР