Полузащитникът на Арсенал Алекс-Окслейд Чембърлейн е отказал да премине в

...
Полузащитникът на Арсенал Алекс-Окслейд Чембърлейн е отказал да премине в
Коментари Харесай

Окслейд-Чембърлейн отказа на "Челси" заради "Ливърпул"

Полузащитникът на " Арсенал " Алекс-Окслейд Чембърлейн е отказал да премине в " Челси ", макар че двата клуба са постигнали сделка за трансфер на стойност към 35 милиона паунда, твърди " Скай спортс ".

Причината за решението на 24-годишния футболист е, че той желае да заиграе за " Ливърпул ". Интерес към Окслейд-Чембърлейн от алените има от няколко седмици. Договорът на британския национал с " Арсенал " е до лятото на 2018 година, като той е отказал да подпише нов договор със заплата от 180 хиляди паунда седмично.

Шампионът на Англия " Челси " интензивно се пробва да укрепи състава си до края на трансферния прозорец, който затваря в четвъртък в среднощ. Мениджърът на сините Антонио Конте няколко пъти съобщи през лятото, че желае да притегли най-малко още двама футболисти поради присъединяване в Шампионската лига.

Освен Окслейд-Чембърлейн лондончани се пробват да привлекат и атакуващия полузащитник на " Евертън " Рос Баркли. " Карамелите " са отказали 25 милиона паунда от първенците за 23-годишния футболист, оповестява Би Би Си.

Мениджърът на " Евертън " Роналд Куман съобщи, че напускането на Баркли е несъмнено. " Карамелите " са сложили цена от 50 милиона паунда за британския национал. Баркли, който е артикул на школата на " Евертън ", лекува травма в бедрото. Очакванията са полузащитникът да бъде възобновен след три месеца.

 Високата цена от 50 милиона паунда е на път да охлади интереса на
© Associated Press

Високата цена от 50 милиона паунда е на път да охлади интереса на " Челси " към 23-годишния полузащитник

В последните дни преди затварянето на траснферния прозорец полузащитникът на " Лестър " Дани Дринкуотър е подал молба за трансфер в " Челси ". Конте вижда в лицето на британския национал заместител на Неманя Матич, който мина в " Манчестър юнайтед " против 40 милиона паунда.

" Лестър " е отказал две предложения за Дринуотър от " Челси " това лято, което е предиздвикало 27-годишния футболист да ускори трансфер при лондончани. Той имаше значима роля при изненадващата купа на " лисиците " през сезон 2015-16, когато оформи мощен тандем с Нголо Канте в средата на терена. Двамата може да се съберат още веднъж, този път на " Стамфорд бридж ".

 Окслейд-Чембърлейн отхвърли на
© Associated Press

До момента лондончани привлякоха четирима играчи - вратаря Уили Кабайеро от " Манчестър сити ", бранителя Антонио Рудигер от " Рома ", полузащитника Тиемуе Бакайоко от " Монако " и нападателя Алваро Мората от " Реал " (Мадрид). За четиримата " Челси " заплати 125 милиона паудна, като продаде футболисти за 110 милиона.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР