Полузащитникът на Арда (Кърджали) Лъчезар Котев ще продължи кариерата си

...
Полузащитникът на Арда (Кърджали) Лъчезар Котев ще продължи кариерата си
Коментари Харесай

Лъчезар Котев ще продължи кариерата си в Русия

Полузащитникът на Арда (Кърджали) Лъчезар Котев ще продължи кариерата си в шампионата на Русия, заяви за Българска телеграфна агенция човек, осведомен с договарянията. Котев към този момент е напуснал лагера на Арда и отпътува за Турция, където ще премине медицински проби в отбора на ФК Химки.

Едва по-късно ще бъде разгласен публично и прехвърлянето му от Кърджали в предпоследния в съветската Висша лига. Най-вероятно договорът ще бъде за две години и половина, само че не е ясно дали ще се включи уговорка за прекратяването му при изпадане на тима на Химки във второто равнище и при какви условия.
 Тунчев: Видях на кои играчи мога да разгадавам Тунчев: Видях на кои играчи мога да разгадавам
Лъчезар Котев е на 25 години, роден е на 5-и януари 1998-а година в София. Започва да играе футбол в школата на Левски и до един миг е съотборник с Илиян Стефанов, Ивайло Найденов (сега в Локомотив София), както и с националите Георги Русев (ЦСКА 1948) и близнаците Петко и Андреа Христови. Заедно с Русев и други момчета минава в Септември, където на 17 години дебютира в мъжкия футбол, само че остава единствено един сезон и е пратен във Витоша (Бистрица). 

Играе три сезона при тигрите, един чартърен в Оборище (Панагюрище), а от 2020-а година е в Арда (Кърджали). До момента е записал 65 мача и 5 гола за кърджалийци.

Викан е в един лагер в националния тим от Ясен Петров за мачовете със Словакия, Русия и Франция в през юни 2021-а година, само че не записва минута. За младежите на България до 21 години има 10 мача и 2 гола.

Арда откри нов тим и на един от младите си гении. Aтакуващият полузащитник Слав Петков, роден през 2002-а година, ще играе напролет като преотстъпен в Спортист (Своге). Петков към този момент направи първа подготовка със свогенци и ще бъде картотекиран за пролетния дял.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР