Полуразложени и наядени от диви животни тела на мигранти препълниха

...
Полуразложени и наядени от диви животни тела на мигранти препълниха
Коментари Харесай

Трупове на мигранти, наядени от диви животни в Странджа, препълниха бургаската морга

Полуразложени и наядени от диви животни тела на мигранти препълниха моргата в Бургас, сигнализират от там. Към момента в хладилните камери са прибрани 16 натрупа без открита идентичност, само че всеки ден идват нови. Телата се откриват към села в Странджа, от където минава пътят на незаконните мигранти.

" Всеки ден имаме най-малко по един. Ако инцидентно мине ден без да ни докарат мъртвец на мигрант, то на идващия телата са две-три. Повечето са цялостни с червеи, някои са наядени от диви животни. Гледката е ужасна ", разказва обстановката, в която са принудени да работят бургаските патоанатоми доктор Галина Милева, шеф на отделението.

Въпреки че неотдавна и след дълга борба, трансформирала се в персонална идея на доктор Милева, бургаската морга най-сетне получи нова хладилна камера и част от труповете към този момент не са във фризер за сладолед, където се съхраняваха, и тя е цялостна с тела на чужденци с неустановена идентичност. Едва дребна част от телата биват разпознавани след ДНК проби от родственици и прибирани в родината си, споделят от отделението, написа 24 часа.

Имало случаи, при които до труповете на мигрантите се оставяли телефоните им с GPS, с цел да могат да бъдат открити, само че те били доста малко на фона на общата картина от напор на тела, за които никой не знае нищо.

Ако обстановката продължава по този начин, ще ни би трябвало помощ, може би Гранична полиция би трябвало да намерения телата на мигрантите да се съхраняват в обособена камера отвън нашето поделение, споделя доктор Милева.

Голяма част от труповете, които сега са в бургаската морга, са на мигранти, починали още през зимата от измръзване и недохранване, счита доктор Милева. Много рядко в отделението дошли непокътнати тела на бежанци, умряли неотдавна.

Обезводняване поради изтощителните преходи пред пресечени терени, които продължавали 5-6 дни, е една от аргументите за гибелта на мигрантите, а някои  си имали и болести и просто не издържали. 

Към момента няма данни някакви лекарства или наркотични субстанции да са провокирали гибелта на мигрантите, чийто тела се намират при нас, разяснява доктор Галя Милева във връзка тиражирана информация, че рисков опиат убива незаконни мигранти в Странджа. Тя разясни, че не са вземани никакви проби от стомашното съдържимо по време на аутопсиите на телата. Не е изключено обаче мигрантите да вземат някакви стимуланти, с цел да устоят дългите и сложни преходи, позволяват медици.

 
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР