Световно първенство: Матилдас постигна рекорд за телевизионен рейтинг при полуфинална загуба от Англия

...
Полуфиналната загуба на Матилдас от Англия на Световното първенство за
Коментари Харесай

Полуфиналната загуба на Матилдас от Англия на Световното първенство за жени стана най-гледаната записано телевизионно шоу в Австралия.

Мачът привлече 11,15 милиона зрители в пика си в сряда, когато футболната треска обхвана страната домакин.

Излъчващият канал Channel Seven каза, че средна аудитория от 7,13 милиона е гледала мача в Сидни.

"Матилдите са пренаписали историческите книги", каза ръководителят на мрежовия спорт на Seven Луис Мартин.

Полуфиналът, който Лъвиците спечелиха с 3-1, осигури най-високата гледаемост, регистрирана някога, откакто през 2001 г. беше установена настоящата система за рейтинг.

Около 975 000 зрители гледаха мача по 7plus, което според мрежата е рекордна гледаемост за стрийминг събитие в Австралия.

Той добави, че крайната цифра вероятно ще бъде по-висока, тъй като данните за аудиторията, които се измерват от изследователската фирма OzTAM, не включват хора, които гледат от пъбове, сайтове на живо и стадиони.

Данните също така не включват тези, които са гледали на платената телевизия Optus Sport.

Г-н Мартин каза, че Австралия е „завладяна“ и Матилда беше „завладял сърцата и умовете на нацията“.

„Seven е повече от горд, че е изиграл роля в обединяването на Австралия около нашите екрани, като Matildas "изпълнението улови австралийския дух като нищо, което не сме виждали от десетилетия", каза той.

Това беше вторият път за по-малко от седмица, когато телевизионните рекорди бяха счупени в страната, която има население от 25 милиона.

В неделя победата на Австралия над Франция след вълнуващо изпълнение на дузпи имаше пикова аудитория от 7,2 милиона по Channel Седем.

Цифрите надминаха други големи спортни събития като финала на Световната купа по ръгби през 2003 г.

Съобщено е, че повече от 8 милиона души са се включили, за да гледат финала на 400 метра на Кати Фрийман на Олимпийските игри в Сидни през 2000 г., който предхожда настоящата система за рейтинг.

Австралийските фенове ще имат още един шанс да подкрепят Matildas на Световното първенство за техния плейоф за третото място срещу Швеция в Бризбейн в събота.

Лицето на Англия Испания на финала в Сидни в неделя.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР