Полуфиналите в Аржентинската лига продължават. Националът Розалин Пенчев и тимът

...
Полуфиналите в Аржентинската лига продължават. Националът Розалин Пенчев и тимът
Коментари Харесай

Розалин Пенчев: В Аржентина научих много неща и преживях различни ситуации

Полуфиналите в Аржентинската лига не престават. Националът Розалин Пенчев и отборът на Персонал (Боливар) поведоха в серията със Сиудад Волей, откакто записаха безапелационен триумф над Сиудад Волей с 3:0 гейма в третата среща посред им. Двата тима си размениха по една безапелационна победа и са на крачка от край. Късно тази нощ първенците излизат против съперника си за четвърти съдбоносен мач. Ето какво показа пред аржентинските медии родният посрещач, който е основна фигура за триумфите на тима:

" Последните мачове демонстрират, че на полуфинали всичко е непредсказуемо. В първия дуел се справихме доста добре и не позволихме на Сиудад да противодейства. Във втория се случи тъкмо противоположното - противникът направи това, което ние в предходния. Не е елементарно да изиграеш два следващи мача на доста високо равнище. "
За Пенчев ключът е в психическата конфигурация: " Ако желаеме купата, би трябвало да поддържаме мощен дух и добър тонус. Краят на сезона е и би трябвало да дадем максимума от напъните си. "

След първия си сезон в Южна Америка Розалин прави следната равносметка:

" В аржентинското състезание натрупах позитивен опит, който ще бъде доста потребен за моето бъдеще. Развих качествата си освен като състезател, само че и като човек, което е доста значимо. Научих доста неща и претърпях разнообразни обстановки. "

" По отношение на конкуренцията като цяло, се веселя, че изиграхме доста положителни мачове и срещнахме доста положителни тимове. Хубаво е да се играе против огромните тимове, по този начин насладата от спорта е още по-голяма. "

Националът е оптимист и за идния мач: " Надявам се да си свършим работата и да продължим към финала. "

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР