Полуфинали на US Open за жени: Коко Гауф и Мадисън Кийс водят американския стремеж към родна слава

...
Започна със 128 претенденти, но сега жребият за жените на
Коментари Харесай

Започна със 128 претенденти, но сега жребият за жените на US Open е намален до само четирима.

След почти две седмици на изтощително действие в изпепеляващата жега в Ню Йорк, полуфиналистите бяха потвърдени за четвъртия и последен турнир от Големия шлем за 2023 г.

Американската тийнейджърка Коко Гауф се изправя срещу чешката номер 10 в света Каролина Мухова, докато световната номер 2 Арина Сабаленка се изправя срещу местната любимка Мадисън Кийс.

Ето всичко, което трябва да знаете преди полуфиналите на US Open за жени.

Как да гледате

Гауф и Мухова започват мачовете на стадион Артър Аш в 19 часа. ET в четвъртък, с Кийс и Сабаленка след тях.

Зрителите в САЩ могат да гледат цялото действие по ESPN, докато Sky Sports ще излъчва мачовете във Великобритания.

Гауф срещу Мухова

За тези фенове с орлови очи, може би си спомняте този конкретен мач, който се проведе съвсем наскоро.

Двамата излязоха на корта преди малко по-малко от три седмици на финала на Western & Southern Open в Синсинати, като Гауф спечели в два сета, за да претендира за най-голямата титла в кариерата си.

Победата й в Охайо дойде в разгара на най-добрия период на форма на Гауф в нейната процъфтяваща тенис кариера, инерция, която тя продължи в US Open.

Последното излизане на американката във Флашинг Медоус беше още едно впечатляващо представяне, побеждавайки Йелена Остапенко с лекота за нейната 10-та поредна победа.

Това беше донякъде турнир за навършване на зряла възраст за Гауф, която изглежда като сериозен претендент да спечели първата си титла от Големия шлем, но тя настоява, че не изпреварва себе си.

„Остава още много тенис за игра“, каза Гауф. „Все още съм с нагласата, че съм в началото на турнира. Преди щях да мисля близо до края, но в момента имам манталитета, че си казах, че имам още две седмици да играя.

„В момента се чувствам емоционално свеж, което според мен беше проблемът в миналото в турнири от Големия шлем. Ще бъда емоционално изтощен.”

Много се смята, че Muchová е аутсайдерът срещу Gauff, въпреки че наскоро показа отлична форма, за да се издигне до най-високото в кариерата си класиране под номер 10 в света.

Muchová връща удар срещу Sorana Cîrstea на US Open. Muchová връща удар срещу Sorana Cîrstea на US Open. Сара Стиър/Гети изображения

Чехкинята, която загуби във финала на Откритото първенство на Франция по-рано през годината, загуби само един сет по пътя към полуфинала, тъй като продължава изключителен сезон за завръщане, след като получи поредица от контузии миналата година, които застрашиха кариерата й.

„Психическа сила... как да я опиша?“ — попита Мухова. „Винаги чувствам, че съм доста корав бисквитка в живота. Това помага на тениса. Но да, някои дни са по-добри; някои дни не.

Тя добави: „Наистина не искам да казвам всички ключове с тактиката. Така че ще се съсредоточа върху себе си. Тя е много атлетична. Тя никога не се предава. Бяга за всяка топка. Не прави много грешки. Тя има всички инсулти.

Кийс срещу Сабаленка

Вторият полуфинал за деня също ще види как американка с публиката зад нея ще се изправи срещу европейка, докато Кийс се изправя срещу Сабаленка от Беларус.

Поставеният под номер 17 Кийс се радва на съживяване на турнира, след като загуби на финала от Слоун Стивънс през 2017 г.

Тя вече победи трима поставени играчи по пътя си към полуфиналите, като последно надмина шампионката от Уимбълдън Маркета Вондроушова на четвъртфиналите, докато продължава да черпи от публиката на домакините, за да вдъхновява победите си.

„Мисля, че имах наистина добро мислене в мачовете. Опитвах се да бъда може би малко по-емоционално балансирана“, каза Кийс по повод успеха си на US Open след победата над Вондроушова.

Кийз връща удар на Людмила Самсонова по време на третия кръг на US Open. Кийс връща удар на Людмила Самсонова по време на третия кръг на US Open. Андрес Кудацки/AP

Това беше нейната 26-а победа в кариерата над играч от топ 10 и поставя началото на сблъсък в тежка категория срещу Сабаленка, която в момента е играчът в тенис на жените, който не е загубил сет по пътя си към полуфиналите.

Беларусинката с лекота надмина Zheng Qinwen на четвъртфиналите, за да достигне своя пети пореден полуфинал в Големия шлем и да продължи забележителния си рекорд в големи четвъртфинали – вече спечели първите си седем четвъртфинални мача в Големия шлем, втора в списъка за всички времена след Крис Евърт, която, удивително, спечели първите си 48.

25-годишната състезателка ще бъде коронясана като новата №1 в света, когато новата класация бъде публикувана в понеделник и след като спечели първата си титла от Големия шлем на Australian Open по-рано през годината, Сабаленка е фаворит за втората на годината.

Сабаленка празнува по време на мач на US Open. Сабаленка празнува по време на мач на US Open. Дарън Карол/AP

Тя е първата жена, достигнала до полуфиналите и на четири турнира от Големия шлем за една година след Серина Уилямс през 2016 г. и казва, че е научила много от предишните си резултати.

„Имах няколко наистина тежки загуби тази година“, каза Сабаленка. „Но както казах, ние не губим, ние се учим. Просто придобивам повече опит и ставам по-силен.”

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР