Получили сме 117 сигнала, в 25 къщи са работили помпите.

...
Получили сме 117 сигнала, в 25 къщи са работили помпите.
Коментари Харесай

Кметът на Бургас обяви най-нови данни за поразиите от бедствието

Получили сме 117 сигнала, в 25 къщи са работили помпите. В момента работят 6 багера и два челни товарача. Детската градина в Равнец ще продължи да не работи. Има проблеми с приземни пространства, оттова се изпомпва вода. Продължава описването на вредите от комисията. Това сподели в ефира на Българска национална телевизия за бедствието в Камено кметът на Бургас Димитър Николов. По думите му, с изключение на 327 лв. по закон от комисията от обществени подкрепяне, ще бъде импортирана в допълнение докладна бележка за нанесените вреди, „ с цел да може хората да си поправят дворовете и къщите “. „ Има и дълъг лист със починала бяла техника Ще търсим компании донори, с цел да може да овъзмездим всички. Ще помогнем най-много на тези, които това име само жилище “, сподели още Николов.

По негови данни в югозападната част на общината 165 до 198 литра. „ Село Равнец е един чеп в община Камено. Основният приток на водата е пристигнал по устието на река Чукарлийска, която се влива в езерото Вая. Станало е сред 02:30 и 3:30 часа. Очакваме инспекция и следствие на прокуратурата да откри отговорните “, сподели още кметът на Бургас.

Всичките условия, които са предписани по ръководство на язовирите, са изпълнени. „ Изпразнихме всички язовири на 100%, почистили сме всичките реки “, акцентира Николов.

„ Съболезнования на околните и роднините на починалите. Ще изясняваме аргументите. Още от през вчерашния ден работят следствените екипи. Ще отремонтираме третокласните пътища. Имаме запас от над 2 милиона лв., само че дано се опишат вредите от позиция на инфраструктура и потърпевшите къщи в селата “, сподели на собствен ред районният министър Николай Нанков.

„ Бургаска община направи доста добра организация, с цел да не бъдат наранени и други обитаеми места. Изследват се благоприятни условия за непочистени дерета. Би било несериозно да се приказва за тях сега и би могло да поведе следствието в неверна посока “, сподели още той.
По думите му, обстановката е била провокирана от изобилните превалявания. „ Бяха планувани до 60 литра, а единствено за няколко часа са паднали 200 литра. Такива превалявания хората не са виждали от десетилетия “, разясни Нанков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР