Получихме отговор от Газпром експорт, готови са да обсъдят нашите

...
Получихме отговор от Газпром експорт, готови са да обсъдят нашите
Коментари Харесай

Газпром е готов да обсъди нашите изисквания: Енергоминистърът

" Получихме отговор от Газпром износ, подготвени са да обсъдят нашите условия ", съобщи пред bTV служебният министър на енергетиката Росен Христов. По думите му съгласно връзката с съветския енергиен колос " към 1/3 от нужните количества газ би трябвало да пристигна оттова ".
Министърът уточни, че " връзката върви постепенно " и че на изпратеното от България предложение за договаряне от Газпром са си взели " тайм навън ", с цел да разискват.

" Надявам се в скоро време да се върнат с някаква противоположна връзка ", споделя Христов. " За ноември и декември няма контрактувани количества газ ”, акцентира министърът.
" Договорът с Газпром е за 3 милиарда куб. метра, което е към 90% от потребностите. Знаеше се, че този контракт изтича в края на годината. Танкерите и азерският газ са 50% от потребностите. Къде са останалите 50%? Заварваме танкери с някаква оферта, само че никой не знае по какъв начин е образувана тази оферта – тя се появява без конкурс ", уточни Христов.

" Ток ще има. Газ за зимата също ще има ”, успокои той. " Работим старателно и приготвяме търгове, като част от тях ще обявим тази седмица, с цел да осигурим доставки. Водим диалози и с Газпром. Идеята е да имаме диверсификация на доставките ", увери министърът.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР