Получихме над 800 сигнала за места с нерегламентирани отпадъци, каза

...
Получихме над 800 сигнала за места с нерегламентирани отпадъци, каза
Коментари Харесай

Карамфилова: Над 800 сигнала за замърсени терени са постъпили към екоминистерството

" Получихме над 800 сигнала за места с нерегламентирани боклуци " , сподели министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова по време на днешния парламентарен надзор. " През април е подхванато интензивно разчистване на констатираните нечисти точки, сподели тя. Издадени са наставления към кметовете, някои от тях са дали проекти за справяне с казуса ", уточни министърът.

" Откриваме още веднъж замърсяване при почистени един път точки ", означи Карамфилова.

Коментарът, който тя направи в пленарната зала, бе по отношение на въпрос на депутатите Ивайло Шотев и Петър Куленски от „ Продължаваме Пормяната – Демократичната България “ за н ерегламентирани сметища във Велинград и Ракитово . Карамфилова удостовери, че при инспекция в двете общини са открити замърсявания в региона на река Чепинска. Министърът уточни, че има влошена проходимост на речното легло на река Мътница вследствие на заплетени в растителността боклуци.

" За установените замърсявания и нерегламентирани сметища са дадени наставления, наложени са и актове на кметовете на Велинград и Ракитово ", изясни министърът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР