Получихме мандат да водим преговори за съставяне на правителство в

...
Получихме мандат да водим преговори за съставяне на правителство в
Коментари Харесай

Нинова: БСП получи мандат за преговори за нов кабинет в този парламент

Получихме мандат да водим договаряния за сформиране на държавно управление в границите на този парламент, в случай че първата политическа мощ „ Продължаваме Поканата “ ни поканят. Това сподели пред публицисти водачът на Българска социалистическа партия, вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността в оставка Корнелия Нинова след съвещанието на Националния съвет на партията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Нинова уточни, че волята на Националния съвет е левицата да не взе участие в държавно управление ,

в което влизат ГЕРБ и Движение за права и свободи, както и да не бъде давана поддръжка, в случай че мандат за основаване на кабинет бъде връчен на тези две партии.

По отношение на възможни договаряния с „ Продължаваме Промяната “ Националният съвет е задал рамка ,

която да бъде спазвана при водене на диалозите, изясни Нинова.

„ Има четири краткосрочни задания .

Първата е поддръжка на актуализацията на бюджета. Втората – приемане на законите за Плана за възобновяване и резистентност. Третата – промените и плановата подготвеност, нужни проектът да влезе действително в деяние, и четвъртата – подготовката на бюджета за 2023 година “, сподели Корнелия Нинова.

Като предпочитани политики, на които Българска социалистическа партия ще държи по време на диалозите ,

тя уточни опазване на здравето, обучение, стопанска система и битка с корупцията.

Корнелия Нинова добави, че Националният съвет е взел решение със 101 гласа „ за “ и трима въздържали се ,

с което дава висока оценка на министрите на Българска социалистическа партия в актуалното държавно управление, на което Народното събрание гласоподава избор на съмнение.

Преди Съвета представители на столетницата разясниха дава ли България оръжия за Украйна.

„ Категорично - не. Няма такава теза. Ясно и видно е от всички документи и комисии. Не знам за кой път повтаряме това нещо, че няма експорт на оръжия за Украйна или за Русия”, уточни Филип Попов, представен от

Той разяснява и документа за оръжейна пратка на секретаря на Румен Радев Димитър Стоянов.

„ Съветникът на президента простреля президента с този документ. Видно е, че документът не е от актуалното министерство, а от служебния кабинет”, акцентира Попов.

„ Позицията и истината е една - България не изнася оръжия за Украйна. България има над 65 страни, към които изнася оръжие. Оттам нататък кой какво прави с това оръжие ние не знаем и няма по какъв начин да знаем”, посочи Христо Проданов.

Социалният министър в оставка Георги Гьоков разяснява, че България изнася оръжие "много съществено ".

Той добави, че не би трябвало да се усещаме морално виновни, в случай че някой купува оръжие и по-късно го изпраща другаде.

Предполага се, че отпред на групата на Българска социалистическа партия, която ще работи за устойчиво болшинство, в възможен идващ кабинет ще застане водача на партията Корнелия Нинова. Спрягат се и имената на Кристиан Вигенин и Георги Свиленски.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР