Получи се обратното. Опозицията обяви убедителна победа и поиска предсрочни

...
Получи се обратното. Опозицията обяви убедителна победа и поиска предсрочни
Коментари Харесай

Обвиняваната, че е българка Данела Арсовска спечели Скопие и взе главата на Зоран Заев

Получи се противоположното. Опозицията разгласи безапелационна победа и изиска предварителни парламентарни избори. Приятелят на някогашния български министър председател Бойко Борисов – Зоран Заев към този момент също е някогашен, пишат медии в Северна Македония.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски нощес на конференция сподели, че партията е спечелила огромна победа и че през днешния ден е денят, в който стартират измененията за по-добра Македония.

„ Македония, от довечера започваш да живееш великата фантазия за ново бъдеще, вяра за всеки един човек. Мнозина се съмняваха, че триумфът е вероятен, само че вярата надви. Македония би трябвало да се промени и измененията започнаха довечера. Надеждата преодоля апатията и нейната мощ ще пораства, дружно с ново бъдеще, с цел да изпълним взаимно и хармонично фантазията, за която сме мечтали 30 години, само че в никакъв случай да не я реализираме. Кажете на нашите братя и сестри от цяла Македония, от Тетово до Битоля и Охрид и Кочани, от Скопие до Гевгелия. Това е денят, в който стартира смяната. Промени към по-добро, промени в имиджа на страната, промени за отбрана на ползите на всеки един човек. Промени за обединяване, за по-добър живот, за мощен стандарт. Промени, които ще донесат бъдещето, за което се борим. Това е безапелационна победа. Това е победа на народа на Македония “ – сподели Мицкоски.

Той благодари за поддръжката на всички опозиционни партии и добави, че съдействието сподели, че е вероятен необятен опозиционен фронт, който основава основата за бъдещо съдействие и бъдеща държавна коалиция, учредена на правилата и полезностите на обединение и взаимно почитание и съгласие. Той благодари на съдружните сътрудници, само че и на политическите партии, които ги поддържаха като Алтернатива, Алианс на албанците, Леви.

Относно новото парламентарно болшинство Мицкоски сподели, че времето ще покаже по какъв начин ще вървят нещата и акцентира, че е най-добре държавното управление да си върви и да се провеждат предварителни избори.

Лидерът на СДСМ и министър председател Зоран разгласи решението си да подаде оставка като министър-председател и като ръководител на СДСМ. Той пое отговорността за неприятните резултати от тези избори.

Заев сподели, че тези избори в страната са получили огромни суми от чужбина, които са се озовали в някои компании и, както сподели, са се отразили на изборния резултат.

„ Съжалявам, че идват хора, които преди четири години вървяха да убиват в Народното събрание, в този момент са определени за кметове. Виждали сме съюз на жертви и главорези единствено за власт. Не е мъчно да загубиш власт. Убеден съм, че донесохме независимост и народна власт, а свободата и демокрацията значат отговорност. Може и да не съм прав, само че е време хората да поддържат политиците, които вземат смели решения. Поех отговорността върху себе си, с цел да могат прогресивните сили да продължат битката “ - сподели Заев.

Той сподели, че не би трябвало да има предварителни избори и че ще остане в партията, с цел да реорганизира новото държавно управление. Обръщайки се към хората, Заев сподели, че за него е чест да може да служи и работи за народа.

Независимият претендент за кмет на град Скопие Данела Арсовска разгласи победа на втория тур на изборите пред претендента на СДСМ Петре Шилегов, в обръщението си благодари на скопци за доверието, че за първи път след 30 години самостоятелност Скопие получава жена кмет.

„ След тежки борби, в случай че мога по този начин да се изразя, в тази акция мой конкурент беше освен остарелият кмет, само че и напускащият министър председател и за мое огромно задоволство наблягам, че за първи път от 30 години самостоятелна Македония Скопие има жена кмет “ - сподели Арсовска.

Президентът на Движение Беса, който завоюва кметските избори в Тетово Билал Касами съобщи нощес от площада на Тетово, че за огромната поддръжка, която получи от всички етнически общности, ще се отплати с доста труд, за който чака градът да бъде по-добро място за живеене през идващите четири години.

По материали от македонските медии
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР