Получена е нота от посолството на Украйна. Това съобщиха от

...
Получена е нота от посолството на Украйна. Това съобщиха от
Коментари Харесай

Украйна с протестна нота за появата на флага на ДНР на Шипка

Получена е нота от посолството на Украйна. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи във връзка това, че посланикът на Украйна в България Микола Балтажи е изискал следствие по тази причина, че по време на честванията, отдадени на 140-годишнината от борбата при Шипка, в ефира на българска телевизия е показано знамето на Донецката национална република, оповестява "Фокус ".

„ Препратена е по подготвеност на прокуратурата “, обявиха от Министерство на външните работи.

По думите на дипломата развяването на това знаме е "подигравка с паметта на украинските воини и същинските опълченци, донесли свободата на българската земя ".

В изказването си посланикът на Украйна приканва българските управляващи да проверяват тази "мръсна провокация ".

Българският външен министър Екатерина Захариева разяснява, че това е "неприятна история ". Тя добавя, че казусът би бил скандал, в случай че знамето е било издигнато от някой държавен орган или държавен чиновник. В случая обаче става дума за жители, "които имат право да показват мнение ", споделя Захариева.

"Ние сме свободна страна, всеки има право на мнение. Много е неприятно навръх Шипченската епопея да се вее знаме на република, която никой не е признал и която е знак на това по какъв начин се нарушават правните правила и по какъв начин се заплашват мирът и сигурността в Европа ", разяснява Захариева пред БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР