Получавате най-новите технологии за видео и снимки, вече достъпни и

...
Получавате най-новите технологии за видео и снимки, вече достъпни и
Коментари Харесай

Новият телефон Sony Xperia 1 IV е мощен инструмент за авторите на съдържание с първата в света камера с истинско оптично приближение и много други екстри

Получавате най-новите технологии за видео и фотоси, към този момент налични и от вашия смарт телефон, с 4K качество и 120 фрагмента в секунда (fps) и видео запис в занимателен каданс за всички камери, в композиция с равен стрийминг на игри и вълнуващ тон, до момента в който слушате обичаната си музика.

- 85-125 мм камера предлага първото в света оптично приближение и бърза 120fps скорост на прочит на данните от датчика и за трите камери, с цел да не пропускате значимите моменти в никакъв случай повече.
- Експресивни видео клипове с кино качество със скорост 4K 120fps и до 5x занимателен каданс за видео записи.
- Автофокус с различаване на очи в действително време Real-time Eye (AF) и серийни фотоси с 20fps AF/AE и HDR качество и за трите камери за фотоси с богати цветове и контрастност.
- Функции " Videography Pro " (професионално видеозаснемане) и " External monitor " (външен монитор) за стрийминг онлайн.
- С 120Hz екран получавате извънредно гладка графика и висока 240Hz скорост на отчитане на докосванията за феновете на игрите, с цел да може постоянно да държите обстановката под надзор.
- Можете да употребявате гейминг функционалността " Game Enhancer " за осъществяване на фини настройки на качеството на изображенията и звука, като функционалността поддържа и стрийминг онлайн за шерване на наличие в действително време.
- 50% по-ярък 4K 120Hz HDR екран и Real-time HDR драйв.
- Допълнително усъвършенствани Full-stage стерео високоговорители и първокачествен звукозапис с " Music Pro. "
- Мощна 5000 mAh батерия за по-дълъг живот, която да ползвате по-дълго, мобилна платформа Snapdragon® 8 Gen 1 и Corning® Gorilla® Glass Victus®.
- Използвана е опаковка без пластмаса, а размерът на опаковката е понижен с 50% спрямо предишни модели, без зарядно устройство и кабелни аксесоари. Вредните излъчвания на CO2 при превозване са понижени до 36% за всеки обособен продукт спрямо опаковките със общоприети размери.

Днес Sony показа новия си смарт телефон Xperia 1 IV, създаден особено с мисъл за тези, които търсят най-новите смарт телефон технологии, в това число последните революционни технологии в региона на цифровата снимка, по-добри гейминг благоприятни условия и мощни аудио функционалности, като всичко това е побрано в стилен и съвременен дизайн.

" С неспокойствие представяме Xperia 1 IV - новото попълнение в нашата серия Xperia, " сподели Нобуки Асахина, шеф Продажби и маркетинг на мобилни устройства. " Ние от Sony имаме вяра, че креативният дух не познава рестриктивните мерки и нашият нов флагшип модел - Xperia 1 IV, е резултатът от тази философия. " Той добави: " Xperia въодушевява потребителите да бъдат създатели, по тази причина Xperia 1 IV е основан да се оправя с безусловно всеки аспект от основаването на наличие. Освен това той е и бърз! Всеки подробност, вложен в устройството, е създаден за да се реализира оптималната работна скорост. Независимо дали приказваме за скорост на камерата или скорост на реакция, до момента в който играете, ние имаме вяра, че с нашето ново устройство ще зарадваме своите клиенти. "

Сензор и оптично приближение за видео записи и снимка на ново ниво
Xperia 1 IV употребява три камери; 16 мм ултра-широкоъгълна камера, 24mm широкоъгълна камера и нова неповторима 85-125мм телефото камера с същинско оптично приближение, която дава на потребителите опцията на улавят разнообразно наличие.

Всички камери употребяват 12MP датчик " Exmor RSTM for mobile " със скорост на прочит на данните до 120fps. Това разрешава на устройството да записва видео с 4K качество и скорост 120fps с до 5x занимателен каданс, Real-time Eye AF и следене в действително време Real-time tracking за фотоси, без значение от употребяваната камера. Xperia 1 IV също по този начин комбинира информация за дълбочината от 3D iToF датчика и основано на AI (изкуствен интелект) засичане на обекта за акуратен и прецизен автофокус, допускащ следене и при ниска осветеност.
Използваната ZEISS оптика е калибрирана особено за смарт телефоните XperiaTM. Покритието ZEISS T* спомага за извънредно тънко рендиране и контрастност с по-малко отблясъци за всички задни камери.

Предната камера също е оборудвана със датчик " Exmor RSTM for mobile " с 12MP, който е по-голям от употребяваните в предишни модели. Това разрешава понижаване на нежелания звук в тъмните елементи от фотографията и заснимане на селфита с 4K HDR качество.

Създавате необикновено видео наличие
Xperia 1 IV дава невиждани до в този момент функционалности за видеозапис. Новата функционалност Videography Pro е създадена от Sony въз основата на получената противоположна връзка от създателите на видео наличие и централизира настройките за видео запис. По този метод потребителите могат елементарно да правят настройки на фокуса, експозицията и салдото на бялото, даже и по време на самия запис.
Потребителите могат да улавят и възпроизвеждат подиуми с бързо придвижване и видео клипове със занимателен до 5 пъти каданс, с помощта на опцията за 4K HDR 120fps видео запис, която устройството предлага без значение от употребяваната камера. Вече записът на равен видео запис без нежелано трепкане е по-лесно от всеки път с последната версия на Optical SteadyShotTM и FlawlessEyeTM - Xperia 1 IV също по този начин поддържа технологията Eye AF и автофокус с следене на обектите за видео запис, което разрешава на потребителите да имат непрекъснат явен фокус върху обекта, с цел да могат да отделят цялото си време и внимание върху композирането на фрагмента.

Най-новият смарт телефон на Sony предлага и многокадрово снимане при запис на видео клипове, което разрешава запечатване на видео с по-широк динамичен обсег без загуба на резолюция. В допълнение към това Xperia 1 IV разрешава безпрепятствено приближение в целия диапазон от ултра-широкоъгълна до телефото вероятност за още повече креативна независимост.

Стрийминг онлайн когато и да е, където и да сте
Xperia 1 IV усъвършенства качеството на стрийминга, като в същото време опростява процеса. Устройството разрешава потреблението на " Eye AF " и " Object Tracking " в режим Videography Pro и по време на стрийминг онлайн. Също по този начин потребителите имат опция да стриймват видео с високо качество от съчетаем фотоапарат AlphaTM, като в същото време употребяват Xperia 1 IV като външен екран. След свързване към Vlog Monitor на Sony потребителите могат да стриймват наличие онлайн с даже по-висока резолюция, като употребяват задните камери.

Фотография с технологиите на фотоапаратите AlphaTM
Xperia 1 IV комбинира мощна телефото камера с оптично приближение с красиво боке и най-съвременните технологии в региона на автофокуса, с цел да получавате постоянно впечатляващи фрагменти. Xperia 1 IV поддържа Real-Time Eye AF и серийни фотоси със скорост 20fps при потребление на AE (автоматична експозиция)/AF с HDR качество, без значение коя от трите камери употребявате, с цел да може да улавяте портрети на животни и хора даже и при бързо движещи се обекти или в предизвикателни снимачни условия. Xperia 1 IV също по този начин употребява основан на AI баланс на бялото, с помощта на който запечатвате верните цветове и при най-сложното осветяване за реалистични резултати.

Cinematography Pro от CineAlta
Xperia 1 IV разрешава на потребителите да основават наличие с кинематографско качество с лекост. С помощта на функционалността Cinematography Pro " Powered by CineAlta " създателите на наличие могат да записват клипове с параметри и цветови настройки, сходни на тези, употребявани за професионални цели. Всички задни камери разрешават запис с 4K качество, висока кадрова периодичност 120fps и занимателен до 5 пъти каданс. Освен това новата опция за многокадрово заснеманеx към този момент е налична даже за кино записи и разрешава да запечатвате видео клипове с по-широк динамичен обсег без загуба на резолюция.

Най-доброто мобилно гейминг преживяване
Сред употребяваните високи технологии за по-добро гейминг преживяване са 120Hz екран, 240Hz съкращаване на размазването при придвижване и висока скорост на сканиране за допиране. Функцията Game Enhancer включва и алтернатива за изсветляване на сенките L-y (low gamma) raiser, еквалайзер на звука и оптимизация на функционалността за гласов чат, с цел да получите същински завладяващо гейминг преживяване. Xperia 1 IV е усъвършенстван с Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming за по-добри и качествени гейминг характерности. Също по този начин е налична и функционалността " Heat Suppression power control (H. S. power control) ", с която се потиска утежняването на работните характерности и утежняването на батерията в резултат на високата температура на терминала даже и по време на игра или зареждане.

Xperia 1 IV улеснява шерването на вашия геймплей с помощта на функционалността " RT record ", която разрешава на потребителите да записват към 30 секунди преди натискане на бутона. При потребление на Game Enhancer с новия Xperia 1 IV, играчите могат също да стриймват своя геймплей онлайн. Играчите могат да ревизират мненията на публиката даже и по време на стрийминга онлайн и да споделят със феновете в действително време.

Новият Xperia 1 IV улеснява и стрийминга онлайн през PC. Той миксира всички звукови сигнали, в това число гласа на играча, музиката от играта и гласовия чат с останалите играчи, и ги изпраща през една единствена кабелна връзка до вашия компютър. Xperia 1 IV е определен за формалното устройство на международния шампионат PUBG MOBILE E-sports Global Tournament 2022.

Гейминг външна страна за Xperia 1 IV
Гейминг периферията, особено създадена за Xperia 1 IV, ви оказва помощ да играете по-дълго с помощта на функционалността за изстудяване и разрешава първокачествен гейминг стрийминг онлайн. Използването на такава външна страна с Xperia 1 IV е в развой на разработка.
Гейминг периферията се създава под експертното управление на японския тим за професионални електронни спортове SCARZ и се планува да бъде пусната на пазара в обособени райони през есента на 2022 година

Слушате музика с достоверен тон
Xperia 1 IV е създаден да обезпечава едно същински достоверно аудио преживяване и възпроизвежда тон, модернизиран в съдействие със Sony Music Entertainment. Xperia 1 IV предлага нови full-stage стерео високоговорители, които усъвършенстват звука от басите и басовите барабани. Високоговорителят може да възпроизвежда и " 360 Reality Audio (360RA) " тон. Уникалната хардуерна технология за декодиране усъвършенства качеството на звука, когато слушате вярно кодирана музика през TIDAL и nugs.net. Телефонът е оборудван с " 360 Reality Audio Upmix ", който преобразува източниците на стерео тон в многоканални звукови източници като 360RA. Поддържа се DSEE Ultimate, с който качеството на звука на стрийминг услугите се усъвършенства до качество, близо до тон с висока резолюция. Xperia 1 IV поддържа и Bluetooth® LE аудио, обезпечено посредством идно възобновяване на софтуера, с което се реализира понижаване на забавянето на звуковия сигнал до под това, което се реализира през общоприета Bluetooth® връзка, без значение от наличието което слушате.

Открийте професионални звукозаписни благоприятни условия с Music Pro
Новата функционалност за запис на музика - " Music Pro ", разрешава запис с професионално качество единствено благодарение на вашия Xperia 1 IV, което се реализира с помощта на неповторима технология за облачна обработка. Music Pro преобразува честотата на записаните вокали с Xperia 1 IV, като че ли са записани в професионално звукозаписно студио. Това разрешава на потребителите да записват цели песни от уюта на своя дом или даже в придвижване. Облачната обработка отстранява нежелания звук от записаното аудио благодарение на технология за делене на източниците на тон. След това честотният отговор от кондензаторния микрофон на Sony се възпроизвежда, като в същото време се реализира реверберация, сходна на тази, която се получава в професионално студио. Когато пеете и по едно и също време с това свирите на акустичната си китара, Music Pro може да отдели вокала от звука на китарата и да ги миксира по стремежи от вас метод до реализиране на цялостен баланс. Функцията за записване и редактиране на аудио се предлага гратис, а облачната обработка за тон с по-високо качество е предмет на месечен абонамент.

Изключителни и завладяващи занимания
С впечатляващ 4K HDR OLED екран с периодичност на освежаване 120Hz и без разрез в горния край, който да прекъсва картината на 6.5-инчовия 21:9 екран, Xperia 1 IV предлага неповторимо завладяващо преживяване, до момента в който гледате обичаното си наличие. Дисплеят на Xperia 1 IV е 50% по-ярък и употребява Real-time HDR драйв за по-голяма видимост както на ярките, по този начин и на тъмните зони от екрана, даже и в среда със мощна околна светлина.

Процесорът X1TM for mobile ползва технологията за HDR ремастериране от тв приемниците BRAVIA за всичко, което изберете да гледате. Дори стриймваното наличие ще се възпроизвежда с повече контрастност, цвят и ясна картина. В света на киното гледането на филми с Dolby Atmos® тон значи завладяващо преживяване, при което звукът идва до вас от всяка точка в пространството към и над вас. Зрителите към този момент могат да изпитат Dolby Atmos® тон, реализиран в съдействие със Sony Pictures Entertainment.

Нова услуга за Xperia " BRAVIA CORE for Xperia "
Xperia 1 IV предлага извънредно BRAVIA CORE за Xperia xii, с която можете да се насладите на филми с високо 4K качество на необятния 21:9 екран на Xperia 1 IV. Можете да избирате всред стотици от най-новите заглавия и типичен блокбастъри на Sony Pictures Entertainment, да надникнете зад кулисите със Studio Access и да изживеете удоволствието от IMAX® Enhanced заглавия със завладяващо DTS аудио, като всичко това е включено в услугата BRAVIA CORE за Xperia.

Работни характерности и дизайн
Xperia 1 IV употребява мобилната платформа Snapdragon® 8 Gen 1 Mobile, която работи с 5G и Wi-Fi 6E, дружно с 12 GB RAM памет и 256 GB ROM, 5,000 mAh батерия с живот до 3 години. С бързото зареждане получавате 50% заряд на батерията единствено за 30 минути, като се предлага опция и за безжично зареждане.

Xperia 1 IV има клас на водо- и прахоустойчивост IP65/68 и употребява Corning® Gorilla® Glass Victus® както за предната част, по този начин и за гърба.

Изключителният плосък непрозрачен дизайн на Xperia 1 IV се предлага в два разнообразни цвята: Черно и Лилаво и съвместява минималистичният жанр с първокачествени материали и направа. Включва се специфичен бутон с ергономичен дизайн с изпъкнал свършек за по-голямо улеснение при приложимост.

Road to Zero
Планът за запазване на околната среда на Sony Group " Road to Zero " има за цел реализиране на нулев отпечатък върху околната среда до 2050 година Също като при други наши предишни модели, Xperia 1 IV не употребява никаква пластмаса при пакетирането на обособените артикулиiv, като за опаковъчен материал се употребява хартия, която непосредствено увива самия артикул. Размерът на опаковката е понижен на 50% спрямо предходните модели, като не се оферират зарядно устройство и кабелни аксесоари. Благодарение на това, по-малкото тегло на опаковката понижава нездравословните CO2 излъчвания при превозване с до 36% за всеки обособен продукт.

Цена и наличност: Xperia 1 IV и аксесоари
Предлаганият калъф със стойка Style Cover with Stand е със същия новаторски и съвременен дизайн като самия смарт телефон. Той разполага с вградена стойка и е направен от антибактериални материали, а с комфортния си дизайн той приляга идеално към вашата длан. Style Cover with Stand се предлага в два цвята - Черно и Лилаво, и ще бъде разполагаем за закупуване на избрани пазари от средата на м. юни на цени от 69,99 лева

Xperia 1 IV ще бъде разполагаем за закупуване от средата на м. юни 2022 година на цена от почти 2 999 лева
За по-подробна информация за продукта, апелирам посетете:
- Xperia 1 IV
- Style Cover and Stand за Xperia 1 IV
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР