Получаването на отказ на молбата за кредит може да бъде

...
Получаването на отказ на молбата за кредит може да бъде
Коментари Харесай

Какво да направите, ако банката отхвърли молбата ви за кредит?

Получаването на отвод на молбата за заем може да бъде освен разочароващо, само че и да докара до съществени проблеми за потребителя, в случай че заемът е бил незабавен и от изключително значение – примерно за лекуване, обучение или друга цел с първостепенно и витално значимо значение. В тези случаи е естествено да се потърси отговор на въпроса за какво е отхвърлена молбата за заем, както и друго решение на казуса. Сред най-честите аргументи за отвод на молба за заем са:

Лошо кредитно досие

Кредитното ви досие се съхранява в Централния кредитен указател и съдържа информация за държанието ви като консуматор на заеми за последните 5 години. До него имат достъп всички финансови институции, пред които кандидатствате за заем. Закъснения с вноски по заем или непогасен подобен са аргументи за неприятно кредитно досие, което води до приемане на отвод на молба за заем при кандидатстване.

Липса на доказателство за приход

Банките нормално имат условие да работите на трудов контракт. Ако обстановката при вас не е такава и не може да визиите трудов контракт и доказателство за прихода си, евентуално ще получите отвод на молбата си за заем.

Невъзможност за изтъкване на гарант

Ако в изискванията на банката и съответния кредитен артикул попада условие за изтъкване на гаранти и поръчители, а вие не съумеете да осигурите такива, то не е изненадващо, че молбата ви за заем е била отхвърлена.

Какво може да извършите, с цел да задоволите финансовите си потребности в тази
обстановка?

Възможно решение е кандидатстване за, отпускан от небанковите финансови институции. Предлаганите от тях кредитни артикули се отпускат бързо и елементарно след кандидатстване онлайн. Фирмите за бързи заеми нормално не предявяват към потребителите условие за доказване на приход, показване на трудов контракт и за изтъкване на поръчители. Условията са ясни и транспарантни, отговорът на молбата се случва в границите на минути, а приемането на средствата след утвърждение – също до няколко минути. Това прави бързите заеми избавителен и комфортен вид при отменяне на молба за заем от страна на банките.

Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР