Полуавтоматичните оръжия трябва да останат достъпни за всички пълнолетни калифорнийци,

...
Полуавтоматичните оръжия трябва да останат достъпни за всички пълнолетни калифорнийци,
Коментари Харесай

Американците ще продължат да се въоръжават |

Полуавтоматичните оръжия би трябвало да останат налични за всички пълнолетни калифорнийци, постанови в сряда апелативен съд, заяви Българска телеграфна агенция.

Той реши, че локален закон, който не разрешава продажбата им на хора сред 18 и 21 година, е противоконституционен, съобщи Франс прес.

Щатският парламент на Калифорния одобри през последните години закони за по-строга регулация на огнестрелните оръжия поради чиято свободна продажба в Съединени американски щати се убиват годишно към 45 хиляди души.

В Калифорния по-рано беше неразрешена продажбата на револвери на младежи от 18 до 21 година Нов закон, влезнал в действие на 1 юли 2021 година, забрани да им се продават и полуавтоматични. Той беше оспорен в съда и жалбоподателите завоюваха делото.

Съдиите от федералния апелативен съд взеха решение с два против един гласа, че този закон нарушава наредбите на втората корекция на Конституцията на Съединени американски щати, която отбрана правото им да имат и носят оръжие. Това " включва и правото да го купуват ", съгласно съдиите.

" Америка не би съществувала без героизма на младите, които се бориха и починаха за нашата революционна войска ", написа арбитър Райън Нелсън в решението, визирайки Войната за самостоятелност. " Нашата конституция към момента пази закона, който разреши тяхната жертва ", прибавя той.

Решението на апелативния съд не слага под подозрение закона, забраняващ продажбата на револвери на младежи под 21-годишна възраст. Това е възрастта, след която младежите в Съединени американски щати имат правото да купуват законно алкохол.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР