Полското външно министерство обяви, че е извикало беларуския посланик във

...
Полското външно министерство обяви, че е извикало беларуския посланик във
Коментари Харесай

Полша повика беларуския посланик заради необосновани обвинения на Лукашенко

Полското външно министерство разгласи, че е извикало беларуския дипломат във Варшава, с цел да стачкува против "необосновани обвинявания " от страна на Беларус. Това стана откакто беларуски медии оповестиха, че президентът Александър Лукашенко е обвинил Варшава в скрит план да заграби част от страната, в случай че рецесията там се задълбочи, оповестява Българска телеграфна агенция.

"Във връзка с многократните голословни обвинявания беларуският дипломат бе извикан през днешния ден в 15,00 часа ", написа в "Туитър " полският заместник-министър на външните работи Марчин Пшидач.

Беларуската телеграфна организация БелТА цитира през днешния ден изказване на Лукашенко, че Полша се готви да анексира западната част на Беларус, която граничи и с Литва.

"Виждате изказванията, че в случай че Беларус се разпадне, Гродненска област ще стане част от Полша? Те към този момент споделят това намерено, бленуват за това. Няма да съумеят, знам това сигурно ", сподели той.

Лукашенко упрекна също НАТО, чиито членове са Полша и Литва, че през последните седмици струпва войски край границата с Беларус.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР