Полското радио съобщава, че в следващите дни противовъздушните системи Пейтриът

...
Полското радио съобщава, че в следващите дни противовъздушните системи Пейтриът
Коментари Харесай

Системите Пейтриът пристигат от Германия в Полша в следващите дни

Полското радио оповестява, че в идващите дни противовъздушните системи " Пейтриът " ще дойдат в Полша от Германия, дружно с контингент от към 400 бойци на Бундесвера, осведоми Би Би Си.

" Ракетните установки " Пейтриът " от Германия ще дойдат в нашата страна идващите дни ", сподели заместник-министърът на защитата Войчех Скуркевич пред Полското радио.

В същото време източници на радиото в Министерството на защитата и в кабинета на президента допълниха, че това ще стане след идващия уикенд.

Германия предложи да разположи системи " Пейтриът " в Полша при започване на декември, след като ракета падна в полското село Пшеводув.

Решението за разполагане на системи за противоракетна защита и немските контингенти, които ще ги обслужват в региона на Люблин, в източната част на страната, беше подписано през днешния ден от полския президент Анджей Дуда.

Припомняме, че Полша предложи Германия да изпрати системите " Пейтриът " на Украйна, където съгласно Варшава биха били по-полезни. Пентагонът, макар и да не отхвърли непосредствено прехвърлянето на " Пейтриът " на Украйна, изясни, че това са комплицирани системи, които изискват дълготрайно образование на военния личен състав, който ще ги експлоатира и не работят на правилото " пускаш и ползваш ".

Впоследствие обаче САЩ все отново взеха решение да дават ЗРК " Пейтриът " на Украйна и вече за Съединени американски щати отпътуваха украински бойци, които да се образоват да работят с тях.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР