Полското правителство обяви вчера програма за ограничаване на употребата на

...
Полското правителство обяви вчера програма за ограничаване на употребата на
Коментари Харесай

След решението на съда Полша ограничава използването на въглища за битово отопление

Полското държавно управление разгласи през вчерашния ден стратегия за ограничение на използването на въглища за отопление в частни домове след определението на Съда на Европейския съюз, че страната не е изпълнила условията на европейските правни правила да се ограничи замърсяването на въздуха, заяви " Асошиейтед прес ".

Решението беше приветствано от природозащитните организации, съгласно които държавното управление работи прекомерно постепенно в битката със смога. Полша е втората страна от Европейски Съюз, за която бе постановено, че нарушава европейските стандарти за качество на въздуха - през април 2017 година съдът оповести решение против България по сходно дело, отбелязва ДПА.

Обявявайки програмата за ограничение на използването на въглища за отопление в частни домове, наречена " Смог стоп " (Smog stop), полският министър председател Матеуш Моравецки не посочи нейната стойност, включваща финансови помощи за изолираност на домовете, както и замяна на старите котли за отопление на въглища (наскоро неразрешени за продажба) с по-съвременни уреди, заяви " Франс прес ".

По думите му това ще разреши да се понижи използването на въглища с 5 тона годишно на постройка до 2.5 тона./БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР