Полското правителство изпрати танков батальон в село Чартаев - близо

...
Полското правителство изпрати танков батальон в село Чартаев - близо
Коментари Харесай

Полша разположи танков батальон край Беларус

Полското държавно управление изпрати танков батальон в село Чартаев - покрай границата с Беларус. Новината съобщи Министерството на защитата във Варшава на 12 ноември.

" Наясно сме със заканите. Напълно наясно сме, че кремълските управници започнаха войната в Украйна, тъй като желаят да възстановят Руската империя. Затова, с цел да предотвратим нападението над нашата татковина, укрепваме армията, сътворяваме нови военни елементи. Този танков батальон тук, в Чартаев, ще бъде оборудван с танкове К2 ", съобщи полският министър на защитата Мариуш Блашчак.

Той се срещна с бойци в селото, с цел да означи разполагането на Първа пехотна дивизия на полската войска в административната област на гмина Семятиче.

Формирането на 1-ва пехотна дивизия стартира през септември 2022 година и в последна сметка ще включва 12 военни единици. Министерството на защитата на Полша очаква повече от 30 000 бойци в новата дивизия да бъдат оборудвани с танкове К2 и Abrams, гаубици К9 и други

Според изказването на министерството, представено от Kyiv Independent,  " най-важната задача на 1-ва пехотна дивизия на легионите е да ускори отбраната на източната стена на страната ".

Полша укрепи доста границата с Беларус, откакто ЧВК " Вагнер " минаха в страната вследствие от неуспешния поход на Евгений Пригожин и наемниците към Москва.

Въпреки че Полша е един от най-големите поддръжници и основен сътрудник на Украйна от началото на нашествието на Русия през февруари 2022 година, през последните месеци напрежението сред двете страни нараства.

Спорът за износа на зърно породи през септември, откакто Полша, дружно със Словакия и Унгария, оповестиха, че ще вкарат свои лични забрани за импорт на украинско зърно, макар решението на Европейската комисия да приключи ембаргото на 15 септември.

Полските превозвачи пък неотдавна блокираха няколко пункта по границата с Украйна и не разрешиха прекосяването на камиони в символ на митинг. Полските водачи упрекват украинската страна в нелоялна конкуренция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР