Полското министерство на отбраната нареди спирането на всички военни учения

...
Полското министерство на отбраната нареди спирането на всички военни учения
Коментари Харесай

Полша спря всички военни учения след пети смъртен случай от началото на март

Полското министерство на защитата подреди прекъсването на всички военни учения с потребление на експлозиви и военно съоръжение. Решението е взето след гибелта на петия боец от началото на март. По заповед на полския министър на националната защита Владислав Косиняк-Камиш въоръжените сили ще преразгледат изискванията за сигурност по време на образованието на бойците. Ограничението не се отнася за задгранични задачи и интервенции отвън държавните граници, както и за образованието на украински бойци.

В началото на март в Полша на полигона на образователния център на бронетанковите войски починаха двама бойци, откакто бяха ударени от бойна машина на пехотата. На 25 март двама сапьори починаха след неразрешено взривяване на тротилов заряд на полигон във воеводство Шла. На 26 март боец от специфичните сили почина по време на планинско образование в Татрите.

В същото време шефът на Бюрото за национална сигурност на Полша Яцек Севера счита, че Полша би трябвало да намерения за връщането на наложителната военна работа. Той изрази мнението си в YouTube канала This Is IT - Maciej Kawecki. Севера счита, че страната би трябвало да стартира да разисква въпроса за наложителната военна работа. Той означи, че военната работа може да значи освен типичен военни учения, само че и работа в региона на логистиката и киберпространството.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР