Полският Сенат обяви руският управляващ режим за терористичен. Решението бе

...
Полският Сенат обяви руският управляващ режим за терористичен. Решението бе
Коментари Харесай

Полският Сенат единодушно обяви руския режим за терористичен

Полският Сенат разгласи съветският ръководещ режим за терористичен. Решението бе признато единомислещо, с 85 гласа " за ". Това се споделя в известие на институцията, представена от " Европейская истина ". 
 
В резолюцията Сенатът " уверено осъжда съветската експанзия и приканва всички страни, които поддържат мира, демокрацията и човешките права, да признаят властта в РФ за терористичен режим ". 
 
В резолюцията полските сенатори припомнят, че на 24 февруари 2022 година съветските въоръжени сили са разпалили жестока война с Украйна, пробвайки се да заличат тази суверенна страна от картата н асвета и да унищожат украинската нация. 
 
Те акцентират, че героичното отстояване на независимостта от страна на украинските жители е провокирало възхищението на целия свободен свят. В резолюцията полските сенатори прибавят, че съветските окупатори тероризират жителите на украинските градове, като бомбардират цивилен обекти. 
 
" Бандити в съветска военна униформа изтезават и убиват военнопленици и цивилни в окупиранит етеритории. Те отвличат украински деца, депортират, преселват и изпраща украински жители в далечната съветска външна страна ", са споделя още в резолюцията. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР