Полският президент заяви, че е готов да построи нова Желязна

...
Полският президент заяви, че е готов да построи нова Желязна
Коментари Харесай

Полският президент е готов да построи нова Желязна завеса чак до облаците

Полският президент съобщи, че е подготвен да построи нова Желязна завеса " чак до облаците ", с цел да държи далеко нападателните страни, съобщи за Българска телеграфна агенция Полската организация по печата (ПАП). Анджей Дуда сподели това в Рига, където организира договаряния по въпросите за сигурността с латвийския си сътрудник Егилс Левитс. 
Полският държавен глава добави, че неговата страна и Латвия се опълчват на съветската инвазия в Украйна и че са подготвени да създадат всичко допустимо да държат спора надалеч от страните си. 

" Днес същинската цел на съветските водачи и на първо място на съветския президент Владимир Путин е възобновяване на царската империя. Ние сме срещу тази война ", сподели Дуда.
" Готов съм за връщането на Желязната завеса, в случай че би трябвало да се оправя с една нападателна страна оттатък източната граница, която желае да убива свои съседи, да завладее техни земи и да им отнеме свободата ", добави той. 
" Готов съм да построя Желязна завеса чак до облаците, с цел да ги държим надалеч от нас ", сподели още Дуда. 

Той добави, че съветската инвазия в Украйна е " доведа до съществени промени в метода, по който доста хора виждат света, най-много що се отнася до сигурността и бъдещето ". 
Балтийските страни, чиито опит с съветската надмощие е подобен с този на Полша, предизвестиха света, че рухването на комунизма в Русия не значи, че " Русия с нейния великоруски нрав е изчезнала от лицето на земята ", уточни полският президент.
" Всъщност ние ставаме очевидци на нейното възкръсване, на детонация на съветския имперски комплекс, изразен в експанзия към нашата част от Европа ", продължи Дуда. 
По думите му държанието на Русия през последната година е посочило на света, че " приказките за края на историята и безконечния мир... в Европа са цялостна заблуда ".
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
03 Фев 2023302 Фев 2023168302 Фев 2023156502 Фев 2023113302 Фев 2023540902 Фев 2023561КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023342111 Яну 2023212728 Яну 2023262026 Яну 2023501
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР