Полският президент, Анджей Дуда, въведе ембарго върху руските въглища и

...
Полският президент, Анджей Дуда, въведе ембарго върху руските въглища и
Коментари Харесай

Полша въведе ембарго върху руските въглища

Полският президент, Анджей Дуда, вкара ембарго върху съветските въглища и подписа закон, който разрешава на страната да замразява активи на компании, подкрепящи Русия.

Новият закон ще попречи на обособени лица да употребяват средствата си и ще ги изключи от държавни търгове. Освен това ще ограничи влизането им в Полша до последващо разпореждане.

Решението идва два дни, откакто полският президент посети Киев дружно със своите сътрудници от прилежащи източноевропейски страни.

През март държавното управление на Полша одобри законопроект за прекъсване на вноса на съветски въглища като част от общия проект за наказания на Европейски Съюз против дейностите на Москва в Украйна.

Варшава приканва другите страни от Европейския съюз също да понижат зависимостта си от вноса на горива от Русия. Тя твърди, че парите от износа на нефт и газ зареждат съветската военна машина и това би трябвало да спре.

Като част от глобите против Москва, Полша блокира и банковите сметки на съветското посолство в страната поради хипотетично " финансиране на тероризъм ". Освен това експулсира 45 съветски дипломати поради хипотетичен шпионаж. Русия назова обвиняването безпричинно и упрекна Полша, че се пробва да унищожи двустранните им връзки, съобщи news.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР