Полският президент Анджей Дуда спечели още един петгодишен мандат, след

...
Полският президент Анджей Дуда спечели още един петгодишен мандат, след
Коментари Харесай

Окончателно: Дуда печели още един мандат в Полша с 51% от гласовете

Полският президент Анджей Дуда завоюва още един петгодишен мандат, откакто получи поддръжката на 51,03 на 100 от гласувалите през вчерашния ден на втория тур на президентските избори, предадоха информационните организации, базирайки се на формалните резултати, обявени от Централната изборна комисия.

Съперникът му, демократичният кмет на Варшава Рафал Тшасковски, е получил 48,97 %. И двамата претенденти са си обезпечили повече от 10 милиона гласа - първи подобен резултат в историята на демократична Полша, отбелязва ДПА.

Избирателната интензивност е била 68,2, най-високата от 25 години.

Дуда съобщи пред свои последователи, че е признателен и разчувстван от обстоятелството, че е получил поддръжката на над 10 милиона души. Сега е време да се заемем с сложната задача Полша да се върне към мощния си напредък след удара, нанесен от рецесията с ковид, съобщи Асошиейтед прес.

Тшасковски призна провалянето си и поздрави Дуда. Той благодари на последователите си и сподели, че селното му показване ще бъде катализатор в битката, с цел да не се допусне превръщането на Полша в еднопартийна страна. Това е единствено началото на пътя, съобщи той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР