Полският президент Анджей Дуда подписа нов закон За отбраната на

...
Полският президент Анджей Дуда подписа нов закон За отбраната на
Коментари Харесай

Полша прие закон за удвояване на армията си

Полският президент Анджей Дуда подписа нов закон " За защитата на Отечеството ", с който финансирането на отбранителния бранш на Полша и числеността на армията ще бъдат удвоени до 300 000 бойци, заяви РИА Новости.

Според документа военните разноски на страната ще бъдат увеличени до 3% от Брутният вътрешен продукт. Законът планува и опростени механизми за набиране на военнослужещи, нова система за стимулиране на претендентите за военна работа, както и обилни нововъведения във финансирането на въоръжените сили и закупуването на въоръжение и техника. Ще бъде основан и фонд за поддръжка на армията като механизъм ще разреши привличането на спомагателни средства за въоръжението на полската войска.

В момента полската войска има към 111,5 хиляди бойци и още 32 хиляди от войските за териториална защита. Новият закон планува увеличение на армията до 250 хиляди професионални военнослужещи и 50 хиляди бойци от войските за териториална защита.

Според водача на ръководещата полска партия „ Право и правдивост “, вицепремиерът по въпросите на сигурността Ярослав Качински, законът „ За защитата на отечеството “ има за цел „ да сътвори правна основа и финансови принадлежности за коренно разширение на армията “ както във връзка с нейната бройка, по този начин и във връзка с оръжията “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР