Полският президент Анджей Дуда обяви в Скопие, че ще се

...
Полският президент Анджей Дуда обяви в Скопие, че ще се
Коментари Харесай

Полският президент ще се намеси, ако България не свали ветото за Северна Македония

Полският президент Анджей Дуда разгласи в Скопие, че ще се намеси персонално в разногласието сред България и Северна Македония, в случай че не се стигне до отпадане на ветото за начало на договарянията.

Дуда бе на посещаване в Скопие и думите му бяха представени както от полски, по този начин и от македонски медии, въпреки и с нюанси.

Според, публичната радиокомпания, Дуда е декларирал, че в случай че проблемите с българското несъгласие останат и при новите български управляващи, които в този момент се образуват след изборите, като президент на Полша персонално ще се включи в търсене на решение, което " ще разреши Северна Македония да се причисли към Европейски Съюз " при естествени условия.

На уеб страницата се приказва за опцията за " приготовление на някоя пътна карта " или документ, който ще помогне за по-лесно справяне със случая.

В последните седмици представители на разнообразни страни, измежду тях Австрия и Нидерландия (от последната - персонално министър председателят Марк Рюте) посещават Скопие, с цел да разискват опцията за евроинтеграция. За " включване " в търсене на решение.

Правителството на премиера Зоран Заев се отхвърли да подава оставка към този момент в очакване на пробив в разногласието с България към Европейския съвет през декември, въпреки съгласно вицепремиера и министър за европейски въпроси Никола Димитров.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР