Полският президент Анджей Дуда обяви в публикувано днес интервю, че

...
Полският президент Анджей Дуда обяви в публикувано днес интервю, че
Коментари Харесай

На президентските избори в Полша ще може да се гласува по пощата

Полският президент Анджей Дуда разгласи в оповестено през днешния ден изявление, че гласоподаване по пощата може да разреши произвеждането на президентските избори през май макар ковид, откакто се появиха признаци, че ръководещата коалиция може да се разцепи по този въпрос, съобщи Ройтерс.

Управляващата партия " Право и правдивост " желае изборите да се състоят през май макар пандемията и предложи гласуването по пощата да размени със закон обичайното гласоподаване с бюлетина, предава Българска телеграфна агенция.

По-либералният младши сътрудник в обединението " Порозумение " ( " Споразумение " ) счита, че избори в този миг са нереалистични и предложи отлагането им с две години.

" Това решение (гласуване по пощата) беше употребявано преди няколко дни в Бавария ", сподели Дуда пред католическия ежедневник " Наш дженник ". " Можем да въведем тази концепция и тук.. Гласуване по пощата ще е нещо ново в Полша, само че и обстановката е необикновена ", уточни президентът.

Попитан по кое време би трябвало да се състоят изборите, в случай че не са на 10 май, Дуда означи, че това би трябвало да стане, когато е безвредно.

Като израз на решимостта на партията да вкара гласоподаване по пощата, през вчерашния ден ПиС постави отпред на националната пощенска работа Томаш Зджикот, който резервира и поста си на зам.-министър на защитата. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР