Полският президент Анджей Дуда обяви в понеделник, че украинският му

...
Полският президент Анджей Дуда обяви в понеделник, че украинският му
Коментари Харесай

Украйна ще предостави специални права на полските граждани

Полският президент Анджей Дуда разгласи в понеделник, че украинският му сътрудник Володимир Зеленски е внесъл във Върховната рада на Украйна законопроект за специфичните права на полските жители в Украйна , заяви Руската работа на Би Би Си.

Володимир Зеленски в края на май, по време на, даде обещание, че полските жители ще получат същите права в Украйна, които украинските бежанци получиха в Полша . Полша им разреши да живеят свободно, да работят и да получават помощи.

Дуда разгласи това, говорейки в понеделник на гала в памет на жертвите на така наречен " Волинско кръвопролитие " - изтребването на поляци от украински националисти във Волинска област и Източна Галиция, западните райони на днешна Украйна, по време на Втората международна война.

" Днес в това може да се види обстановка, противоположна на тази, когато те (украинците) се пробваха да се отърват от поляците непременно, в това число да лишават живота им. Днес Украйна с тази стъпка, с жест на президента дава алегоричен покана, казвайки: " Вие сте тук със специфични права, добре пристигнали ",.

В актуалната война Полша интензивно оказва помощ на Украйна с оръжия и техника, а също по този начин е страната, приела най-вече украински бежанци.
 Полша се скара на Макрон и Шолц поради диалозите им с Путин
Полша се скара на Макрон и Шолц поради диалозите им с Путин

" Някой приказвал ли е по този начин с Адолф Хитлер по време на Втората международна война? ", пита Дуда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР