Полският правителствен комитет по сигурността е решил на заседание в

...
Полският правителствен комитет по сигурността е решил на заседание в
Коментари Харесай

Полша ще прехвърли войници към източните си части заради „Вагнер“

Полският държавен комитет по сигурността е решил на съвещание в сряда да трансферира военни подразделения към Източна Полша поради наличието на съветската частна военна компания „ Вагнер “ в Беларус . Това заяви секретарят на комитета Збигнев Хофман, представен от Ройтерс.

„ Обучението и взаимните учения на беларуската войска и „ Вагнер “ са несъмнена провокация “, сподели той пред държавната информационна организация ПАП. „ Комитетът по сигурността към Министерския съвет проучва вероятните закани, като да вземем за пример разполагането на части на ЧВК „ Вагнер “. Затова министърът на защитата и ръководител на комитета Мариуш Блашчак реши да трансферира наши военни подразделения от Западна в Източна Полша . “

В сряда беше публикуван видеозапис, на който ръководителят на „ Вагнер “ Евгений Пригожин посреща бойците си в Беларус и им споделя, че към този момент няма да вземат участие повече във войната в Украйна, нареждайки им да се готвят за задачи в Африка, до момента в който в това време организират взаимни тренировки с беларуската войска.

Междувременно министерството на защитата в Минск съобщи, че наемниците от „ Вагнер “ са почнали да образоват беларуските специфични сили на полигон, намиращ се единствено на няколко километра от границата с членуващата в НАТО Полша .

По-рано този месец полският министър на защитата Мариуш Блашчак заяви, че е Варшава е почнала прехвърлянето на над 1000 военнослужещи към Източна Полша.

Отново при започване на юли Полша съобщи, че ще изпрати 500 служители на реда, които да подсилят защитата на границата с Беларус.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР