Полският парламент отхвърли последния отчаян опит на дясната партия Право

...
Полският парламент отхвърли последния отчаян опит на дясната партия Право
Коментари Харесай

Полският парламент ще гласува за Доналд Туск като премиер

Полският парламент отхвърли последния обезверен опит на дясната партия " Право и правдивост " (PiS) да остане на поста, проправяйки пътя за връщането на власт на Доналд Туск като министър председател.

Премиерът Матеуш Моравецки загуби в понеделник избор на доверие с 266 против 190 в Сейма, долната камара на полския парламент, поставяйки завършек на осемте години ръководство на ПиС, които бяха белязани от многократни конфликти с Брюксел поради ерозиращото господство на закона в Полша.

Очаква се законодателите да проведат ново гласоподаване късно в понеделник, с цел да предлагат Туск за министър председател, два месеца откакто той и неговите съдружни сътрудници осигуриха проевропейско болшинство на парламентарните избори през октомври.

Туск обаче ще би трябвало да изчака до сряда, с цел да бъде подписан в служба от президента Анджей Дуда, който е назначен от PiS и се придържа към тактиката на дясната партия след изборите. В понеделник Дуда стартира двудневно посещаване в Швейцария - и съгласно полското законодате...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР