Полският министър-председател Матеуш Моравецки заяви, че вижда растящо недоверие към

...
Полският министър-председател Матеуш Моравецки заяви, че вижда растящо недоверие към
Коментари Харесай

Полша: Недоверието към Германия расте заради политиката ѝ спрямо Украйна

Полският министър-председател Матеуш Моравецки съобщи, че вижда растящо съмнение към Германия в Европа поради политиката на Берлин във връзка с Украйна, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Бих споделил, че преди година доста страни имаха огромно доверие на Германия ", означи Моравецки пред  " Билд "  в изявление, оповестено нощес. " Сега махалото се измести към съмнение. Особено в фамилията на страните от Централна и Източна Европа ", посочи полският водач.

Германия би могла да обезпечи доста по-голяма поддръжка за Украйна, счита Моравецки. Освен това той упрекна немския канцлер Олаф Шолц, че продължава да има неправилна преценка за съветския президент Владимир Путин.

Полският министър председател изрази песимизъм във връзка с концепцията за диалози с Кремъл.

" Мисля, че тази концепция е неправилна, тъй като единствено бихме дали опция на Путин да си поеме въздух и нищо не бихме постигнали. Путин в действителност реализира задачите си с такива диалози, тъй като с тях той демонстрира на останалия свят и на личния си народ: " Вижте по какъв начин всички ме търсят, всеки желае да приказва с мен, всичко зависи от мен ".

Що се отнася до дебата за изпращане на западни бойни самолети на Украйна, Моравецки съобщи, че е отворен за доставка на самолети Ф-16.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР