Полският министър на отбраната Антони Мачеревич обвини тайните служби за

...
Полският министър на отбраната Антони Мачеревич обвини тайните служби за
Коментари Харесай

Полският военен министър обвини тайните служби за конфликта около съдебната реформа

Полският министър на защитата Антони Мачеревич упрекна тайните служби за спора за готвената съдебна промяна. 

Според него става дума за планувана акция, която е готова именно 

" В сянката на събитията, за които става дума, без подозрение стоят хора от тогавашните комунистически служби или от тайните служби, които не престават комунистическите обичаи и активността в интерес на Русия ", сподели той, представен от Полската телевизия и Българска телеграфна агенция.

По думите му " това е необятна офанзива против Полша ".

Мачеревич е безапелационен, че митингите против правосъдната промяна са имали за цел да смъкват държавното управление.  

Реформа в правосъдната система е нужна за триумфа на всички останали промени. Ако не създадем това, всички промени може да бъдат анулирани. Управляващата партия " Право и правдивост " ще докара промяната до дъно, сподели той. 

Хиляди стачкуваха против признатите от ръководещите промени, засягащи Върховния съд и Националния съвет на магистратурата - полският Висш правосъден съвет. 

Според протестиращите обаче измененията ще унищожават независимостта на полските съдилища и ще ги слагат под контрола на ръководещата партия.

Президентът Анджей Дуда наложи несъгласие върху два от трите закона за промените и заяви, че ще създаде личен проект за промяна в правосъдната система, което пък провокира рецензиите на ръководещите. 

Съдебната промяна беше наказана и от Европейската комисия. Тя заплаши да прекрати правото на гласоподаване на Полша, в случай че измененията влязат в действие. 

Днес вицепредседателят на Европейска комисия Франс Тимерманс акцентира, че в случай че стартира уволнение или наложително пенсиониране на съдиите от висшите съдилища, Комисията ще задейства неотложно процедура за лишаване на гласа на Полша в Блока. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР