Полският министър на националната отбрана Мариуш Блашчак и представители на

...
Полският министър на националната отбрана Мариуш Блашчак и представители на
Коментари Харесай

В Полша беше разположен постоянен гарнизон на американската армия

Полският министър на националната защита Мариуш Блашчак и представители на американските управляващи участваха през днешния ден в гала в град Познан, Западна Полша, за усилване на военното наличие на Съединени американски щати в тази страна-членка на НАТО, съобщи Асошиейтед прес. Агенцията отбелязва, че това става на фона на войната в прилежаща Украйна.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9923
Това е първият непрекъснат гарнизон на американската войска в Полша, показват Франс прес и ТАСС. В момента на територията на страната от някогашния социалистически блок са ситуирани повече от 10 000 американски военнослужещи. Те са част от районна група за поддръжка в Полша. Сега тя се модернизира, с цел да се образува Първи гарнизон на американската войска на Източния фланг на НАТО - решение, оповестено от президента Джо Байдън на срещата на върха на 30-те членки на НАТО предходната година.

Съединени американски щати към този момент имат пет армейски гарнизона в Германия, един в Белгия и един в Италия.

Ние доста ценим това, че американските войски са непрекъснато в нашата страна. Много е значимо западният свят да остане обединен. Това са положителни вести за сигурността на Полша и Източния фланг на НАТО, добави Блашчак на церемонията.

Той сподели, че съдействието сред Полша и Съединени американски щати е образцово и има за цел да реализира оперативна съгласуемост сред въоръжените сили на двете страни.

Хиляди американски военнослужещи са ситуирани от години в Полша и други страни от Източния фланг на НАТО като възпираща мощ, само че броят и ролята им доста набъбнаха поради войната на Русия против Украйна, която навлезе във втората си година, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Първи гарнизон на американската войска на Източния фланг на НАТО е основан във военната база Косцюшко.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР