Полският град Краков отмени концертите на съоснователя на Pink Floyd

...
Полският град Краков отмени концертите на съоснователя на Pink Floyd
Коментари Харесай

Руската пропаганда няма място в Краков: Отмениха концерти на Роджър Уотърс

Полският град Краков анулира концертите на съоснователя на Pink Floyd Роджър Уотърс поради благосклонностите му към Русия във войната ѝ против Украйна, съобщи локален консултант в понеделник и предложения артиста да посети дружно с него Украйна, с цел да види мащабите на съветските закононарушения, съобщи „ Асошиейтед прес “.

Членът на градския съвет Лукаш Вантух съобщи, че градът е притежател на сцената, където през април са били планувани два концерта на Уотърс, преди да бъдат анулирани. Той съобщи, че Краков няма да допусне те да бъдат употребявани от актьор, който популяризира хрумвания, неприемливи за множеството хора в Полша. И сподели, че Уотърс е свободен да изнесе концерт в частна зала, в случай че желае.

„ Той не осъзнава истината “, сподели Вантух пред „ Асошиейтед прес “. „ Той не схваща какво се случва в Украйна. “

В събота полските медии бяха съобщили, че концертите са били анулирани от мениджмънта на Уотърс в отговор на възмущението от възгледите му. В неделя Уотърс отхвърли това, а Вантух удостовери, че Краков и мястото на осъществяване са взели решението за анулация на концертите.

Вантух, който е взел участие в 27 филантропични задачи в Украйна от началото на войната, оглави алегорична резолюция за оповестяването на Уотърс за „ личност нон грата “ в този град. Предвижда се това предложение да бъде гласувано.

В понеделник Вантух предложения Уотърс посредством обява във Фейсбук да се причисли към него при идващото му визитата в Украйна, с цел да се убеди самичък в мащабите на разрушенията, породени от съветските офанзиви.



Някога уважаваният реализатор Роджър Уотърс в този момент упреква както НАТО, по този начин и Украйна за войната. Този месец той написа отворено писмо до украинската първа дама Олена Зеленска, в което упрекна „ крайните националисти “ в Украйна, че са „ насочили страната ви по пътя към тази пагубна война “. Той също по този начин разкритикува Запада за снабдяването на Украйна с оръжия, като упрекна по-специално Вашингтон.

Той също по този начин намерено застана на страната на Китай по въпроса за Тайван.

В отвореното си обръщение към Уотърс градският консултант от Краков написа, че с 2,6 млн. почитатели в обществените медии музикантът има силата да повлияе на доста мозъци.

„ Вие призовавате Запада да приключи военната помощ, което в действителност значи капитулация на Украйна “, написа Вантух. „ Украйна няма да се съобщи, тя ще се бори, само че поради хора като вас, поради това, което казвате и пишете, битката ще бъде доста по-трудна “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР