Полският еврокомисар по земеделието Януш Войцеховски, се противопостави срещу разширяването

...
Полският еврокомисар по земеделието Януш Войцеховски, се противопостави срещу разширяването
Коментари Харесай

Полски еврокомисар се обяви срещу свободната търговия с Украйна

Полският еврокомисар по земеделието Януш Войцеховски, се опълчи против разширението на свободна търговия с Украйна, той се разгласи за въвеждане на ограничавания върху вноса на украински селскостопански артикули в Европейски Съюз в изявление за RMF FM, на което се базира украинската организация УНИАН.

Сегашното съглашение изтича на 5 юни и Еврокомисията към този момент работи върху проекторешение за ново удължение на комерсиалния режим с Украйна без мита и квоти до 2025 г, който беше въведен като краткотрайна мярка за поддръжка по време на войната. Войцеховски обаче сподели, че упорства в новото решение да бъдат включени ограничавания върху украинските селскостопански артикули.

Неофициално публицистите научиха, че Войцеховски даже е заплашил да не поддържа бъдещото решение, в случай че тези условия не бъдат изпълнени. Еврокомисарят посочи, че ще упорства за ограничавания по-специално за птиче месо и захар от Украйна.

Полският евросужител също счита, че в случай че европейският пазар бъде оставен изцяло отворен за украински импорт, това „ ще помогне на Русия да ускори достиженията си “. Той твърди, че Русия е изтласкала Украйна от пазарите в Азия, принуждавайки я да се преориентира към европейския пазар, а това основава дестабилизация в Полша и други прилежащи страни. Войцеховски счита, че по този метод Москва „ печели два пъти “, защото Русия се постанова на нови пазари, а в Европейски Съюз нарастват разногласията за украинския селскостопански импорт.

Европейският комисар по търговията Валдис Домбровскис желае, в противен случай, да отслаби съществуващите защитни механизми. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР