Полските власти няма да позволят украинското зърно да наводни страната“.

...
Полските власти няма да позволят украинското зърно да наводни страната“.
Коментари Харесай

Моравецки: Полша няма да позволи украинското зърно да ни наводни

Полските управляващи няма да разрешат украинското зърно да „ наводни страната “. Това написа министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки в обществената мрежа Х.

„ Полша няма да разреши украинското зърно да ни наводни. Независимо какво ще решат управляващите в Брюксел, ние няма да отворим границите си ”, съобщи още Моравецки.

Министърът на земеделието и развиването на селските региони Робърт Телус от своя страна се застъпи за формализиране на тази позиция на полското държавно управление: „ Препоръчваме на държавното управление да одобри резолюция, която удостоверява, че украинското зърно няма да дойде в Полша след 15 септември. ”

През април пет страни от Централна Европа (България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия) не разрешиха вноса на зърно и други селскостопански артикули от Украйна. По-късно те анулираха тези ограничения в подмяна на решението на Европейската комисия да наложи първо до 5 юни и по-късно до 15 септември ембарго върху доставки от Украйна на четири типа зърнени и маслодайни семена - пшеница, царевица, рапица и слънчоглед. Сега петте страни желаят удължение на ембаргото най-малко до края на годината.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР