Полските туристи вече няма имат нужда от виза, за да

...
Полските туристи вече няма имат нужда от виза, за да
Коментари Харесай

Турция премахва визите за полски граждани при престой до 90 дни

Полските туристи към този момент няма имат потребност от виза, с цел да посетят Турция, оповестява в. " Дейли сабах ", като се базира на решение, оповестено в днешния брой на турския Държавен вестник.

Освобождаването от визи е утвърдено за туристически цели и за директни прекосявания с оптимален интервал на престояване до 90 дни в границите на 180 дни.

Турция и Полша имат мощни връзки, като президентите на двете страни обявиха предпочитание за основаване на Съвет за стратегическо партньорство на високо ниво за по-нататъшно усилване на двустранните връзки, напомня вестникът.

Съществуват доста благоприятни условия и огромен потенциал за развиване на двустранните връзки, съобщи полският президент Анджей Дуда по време на публично посещаване в Турция предишния месец. " Потвърдихме още един път, че се надяваме размерът на търговията ни да надвиши цифрата от 10 милиарда $ ", сподели той.

Турция се стреми също да усили броя на туристите от Полша. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи преди време, че Турция се стреми да усили през идващите няколко години броя на полските туристи, посещаващи страната, до 1,5 милиона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР