Полски тираджии бяха задържани след като нападнаха и биха български

...
Полски тираджии бяха задържани след като нападнаха и биха български
Коментари Харесай

Полски тираджии биха български шофьор пред детето му

Полски тираджии бяха арестувани откакто нападнаха и биха български водач пред очите на детето му през днешния ден. Саморазправата се е разиграла на интернационалния път Е-79 край Враца.

От Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи оповестиха, че против полските водачи е формирано досъдебно произвеждане по член 325 от Наказателния кодекс. Те са арестувани, след получено получено известие от 45-годишен мъж от село Ботуня, че движейки се с персоналния си товарен автомобил " Пежо Боксер " по път Е-79, в региона на Железния мост край Враца, е засечен и заставен да спре от група товарни коли с полска регистрация. Двама от водачите са го нападнали и удряли в региона на лицето, строшили са и лявото панорамно стъкло на колата му, прецизират от полицията.

Пострадалият Петър Йорданов описа пред bTV, че карал със фамилния бус 14-годишния си наследник на учебно заведение, когато попаднал в колона от полски камиони.

" Наближавайки разклона за Бели извор, там има ограничаване 60 км/ч и пътят е доста неприятен, започнах да понижавам, при което камионът откъм гърба стартира да светка, да свирка и потегли да изпреварва ", изяснява той. В насрещното обаче се появили коли и камионът се прибрал зад буса. В сектора на Железния мост общо 7 камиона като на кино го обкръжили.

" Двама индивида слязоха и аз отворих вратата, и им споделям на британски - 60 км и демонстрирах с ръка - вие луди ли сте. През това време пристигна един различен и два пъти ме удари в лицето, детето стартира да реве, да пищи, аз дръпнах вратата, затворих я, а другият счупи стъклото ", изясни Петър Йорданов.

После камионите поели към София, а мъжът се обадил на 112. Шофирал зад тях, с цел да заяви за местонахождението им. Малко по-късно полицейски патрул от Мездра изпреварва колоната от тирове и ги стопира на входа на село Лютидол. Пристигат и няколко патрулки от Враца.

Сред арестуваните е имало и жена, описаха очевидци. На нарушителите ще им бъде повдигнато обвиняване за безчинство на пътя.

" Беше ужасяващо, пред детето ми да се случи, е неприемливо. Не може да считат, че в България всичко им е разрешено и да се държат по този метод надменно на пътя ", добавя пострадалият.

Детето е в потрес, а татко му благодари на полицията за реакция.

Полските водачи са приведени в РУ-Враца за изясняване на случая. Досега те са разпитани с преводач, не престават процесуално-следствените дейности, прецизират от полицията. Полските водачи са арестувани за период до 24 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР