Полски гражданин е бил арестуван по обвинения, че е участвал

...
Полски гражданин е бил арестуван по обвинения, че е участвал
Коментари Харесай

Поляк е арестуван за заговор за убийството на Зеленски

Полски жител е бил задържан по обвинявания, че е взел участие в хипотетичен скрит план в интерес на Русия за убийството на президента на Украйна Володимир Зеленски. Това оповестява АП в четвъртък, като цитира изказване на полската прокуратура.

Националната прокуратура на Полша съобщи в изказване, че мъжът, разпознат единствено като Павел К. според полските закони за дискретност, е упрекнат, че е желал да съобщи информация за сигурността на летище  на съветски сътрудници.

Мъжът е бил задържан в Полша в сряда.

Според обвиняванията, Павел К. е търсил контакт с руснаци, директно забъркани във войната в Украйна, и се очакваше да съобщи подробна информация за летището Rzeszow-Jasionka в югоизточна Полша, покрай границата с Украйна,  използвано за интернационалните военни и филантропични доставки за Украйна. Той също по този начин обслужва водачи и политици, пътуващи в и отвън Украйна. Летището е под контрола на американските войски.

Ако бъде приет за отговорен, мъжът може да получи до осем години затвор, се споделя в изказването.

Прокурорите споделиха, че карцерът е резултат от тясно съдействие с прокурорите и службите за сигурност на Украйна , които са ги предизвестили и които са дали значими доказателства. 

Полша е корав покровител на прилежаща Украйна и Зеленски във войната с Русия от повече от две години.
 За Русия задържането на руснаци за шпионаж в Германия е провокация
За Русия задържането на руснаци за шпионаж в Германия е провокация

Според Москва не са били показани доказателства за виновността и връзките със службите на страната

Припомняме, че в четвъртък в Германия двама немско-руски жители бяха задържани по съмнение в шпионаж, като единият от тях е упрекнат, че се е съгласил да извърши офанзиви против евентуални цели, в това число военни уреди на Съединени американски щати, с вярата да саботира помощта за Украйна.

Двамата, разпознати единствено като Дитер С. и Александър Й. в сходство с немските правила за дискретност, бяха задържани в сряда в баварския град Байройт, оповестиха федералните прокурори на Германия.

Руското посолство в страната обаче разгласи ареста за провокация и антируски настроения и съобщи, че няма доказателства за виновността на мъжете и присъединяване на Москва. 
 Украйна отново изиска Противовъздушна отбрана - с цел да пази и Молдова, Румъния и Полша
Украйна отново изиска Противовъздушна отбрана - с цел да пази и Молдова, Румъния и Полша

Киев зове съдружниците си за " изключителни и смели стъпки "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР