Полски фермери, протестиращи срещу разпоредбите на Европейския съюз и евтиния

...
Полски фермери, протестиращи срещу разпоредбите на Европейския съюз и евтиния
Коментари Харесай

Полски фермери блокираха граничен пункт с Германия

Полски фермери, протестиращи против наредбите на Европейския съюз и евтиния импорт на храни от Украйна, блокираха автомагистрала А2 на граничен пункт с Германия, оповестява " Ройтерс ".

седмици наред против рестриктивните мерки, наложени им от ограниченията на Европейски Съюз за справяне с изменението на климата, както и против растящите разноски и нелоялната конкуренция от страни отвън Европейски Съюз, изключително Украйна.

Полските фермери възнамеряваха да блокират пропускателния пункт " Свечко " с Германия до ранния следобяд, съобщи Адриан Вавжиняк, представител на съюза на фермерите " Солидарност ".

Той уточни, че от немска страна също има немски фермери и прекосяването е блокирано и от двете страни.

" Това е демонстрация на обща взаимност, че както полските, по този начин и немските фермери няма да разрешат тези артикули от Украйна да продължат да влизат в европейския пазар. Това е обща идея ", посочи Вавжиняк.
 Полски фермери разпиляха украинска рапица
Полски фермери разпиляха украинска рапица

Полицията проверява случая

Синдикатите на фермерите приготвят огромен митинг в полската столица Варшава на следващия ден.

Премиерът Доналд Туск и президентът Анджей Дуда през днешния ден обявиха, че проблемите на фермерите би трябвало да бъдат решени на равнище Европейски Съюз.

" Полша е първата страна от Европейски Съюз (на границата с Украйна), само че в действителност това е проблем на Европейски Съюз като цяло, на селското стопанство на Европейски Съюз като цяло и би трябвало да се преглежда в този подтекст ", акцентира Туск.

" Европейски Съюз би трябвало да позволи този въпрос на европейско равнище, в това число да обезпечи поддръжка на полските фермери ".

По-рано украинският вицепремиер Александър Кубраков прикани за разсипването на украински зърнен товар от полската страна на границата през уикенда.

Частното полско радио RMF FM пък заяви, че полицията проверява случай, при който стотици пирони и винтове са били разпръснати по път покрай полско-украинския граничен пункт " Хребене-Рава Руска ".
 Полски фермери приканиха Путин да реши проблемите им
Полски фермери приканиха Путин да реши проблемите им

Полското Министерство на външните работи остро осъди афиш с подобен надпис
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР