Полската прокуратура е повдигнала обвинения на двама пътни полицаи, заподозряни

...
Полската прокуратура е повдигнала обвинения на двама пътни полицаи, заподозряни
Коментари Харесай

Невероятно падение на полски катаджии, в цял свят няма подобен случай

Полската прокуратура е повдигнала обвинявания на двама пътни служители на реда, заподозряни във взимане на рушвети. Едно от провиненията им е необикновено – те прибрали като рушвет кутия бисквити и не глобили водач, направил очевидно нарушаване на пътя, предава PAP.

Полската организация предава, че на служителите на реда от Великополското воеводство са повдигнати обвинявания по 5 члена, свързани с превишаване на пълномощията и приемане на имуществени облаги.

Говорителят на окръжната прокуратура в Конин Марек Каспшак изясни, че служителите на реда в един от случаите са се съгласили да одобряват като рушвет кутия бисквити на стойност 20 злоти (около 6 лева), вместо да го глобят и да му вземат книжката..

Съобщава се още, че двамата служители на реда са признали виновността си и са били осъдени с 3 години условно отнемане от независимост и 5 години възбрана да реализират активност в областта на сигурността. Шофьорът, който подкупил стражите на реда също признал виновността си и пледирал за конвенционален затвор и санкция.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР