Полската нефтогазова компания PGNiG за първите три месеца на тази

...
Полската нефтогазова компания PGNiG за първите три месеца на тази
Коментари Харесай

Полската PGNiG е увеличила вноса на LNG с 47 % за 9 месеца


Полската нефтогазова компания PGNiG за първите три месеца на тази година е нараснала вноса на полутечен природен газ (ВПГ или LNG) с 47 %, се споделя в известие на компанията

„ Групата PGNiG продължава политиката си по доста нарастване на вноса на LNG. Количеството на импорт на полутечен природен газ за 9-те месеца до 30 септември 2018 година е с 47 % повече от същия интервал на 2017 година и съставлява 1,96 млрд.куб м след регазификация “ се споделя в известието. При това разделят на втечнения природен газ в общия размер на вноса на газ от компанията PGNiG е 18 % спрямо 13 % година по-рано.

От компанията оповестяват също по този начин, че оперативните разноски са се нараснали с 16 % - до 22,71 милиарда злоти (около 6 милиарда долара) поради увеличението на разноските за покупката на газ.

Чистата облага на компанията е повишена с 15 % спрямо аналогичния интервал на предходната година – до 2,82 милиарда злоти (около 0,6 милиарда долара), приходите – с 15 % до 28,48 милиарда злоти (около 7,7 млрд.долара), индикаторът EBITDA- с 10 % до 5,77 милиарда злоти (около 1,5 милиарда $ ).
PGNiG купува огромна част от газа и от съветския „ Газпром “, само че към този момент реализира и желанията си във връзка с диверсификация на доставките. През тази есен полската компания подписа два контракта за доставка на американски полутечен природен газ. Компанията през октомври подписа 20-годишен контракт с американската Venture Global LNG за доставка в Полша на 2 милиарда тона LNG (2,2 млрд.куб м след регазификация).

Малко по-късно, през ноември PGNiG подписа с американската Cheniere Marketing International 24-годишен контракт за доставка на LNG, като количеството е разчетено по години.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР