Полската газова компания PGNiG отхвърли искането на Москва да се

...
Полската газова компания PGNiG отхвърли искането на Москва да се
Коментари Харесай

След Германия и Австрия - Полша също отказа да плаща за руския газ с рубли

Полската газова компания PGNiG отхвърли настояването на Москва да се заплаща съветския газ с рубли. От компанията показаха, че ще продължат да заплаща покупките си на съветското синьо гориво съгласно настоящия контракт, осведоми Франс прес.

Договорът изтича в края на годината и Варшава има намерение напълно да се освободи от зависимостта от съветския газ, най-много посредством газопровода " Балтик пайп ", по който ще внася норвежки газ през Дания, както и посредством терминала си за полутечен природен газ.

Германия и Австрия през вчерашния ден към този момент отхвърлиха настояването. Англия прави оценка на съветското искане за приемания газ да се заплаща в рубли, сподели през днешния ден представител на английския министър председател Борис Джонсън, представен от Ройтерс.

Искането за заплащане в рубли, декларирано през вчерашния ден от Владимир Путин, се преглежда като опит на Москва да поддържа националната си валута, която се срина след налагането на глобите против Русия. Внимателно изследваме следствията от съветското искане, означи английският представител.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР