Полската енергийна компания PGNiG и украинската Energy Resources of Ukraine

...
Полската енергийна компания PGNiG и украинската Energy Resources of Ukraine
Коментари Харесай

Полската PGNiG ще достави на Украйна 200 млн. куб м газ от октомври 2018 г. до май 2019 г.


Полската енергийна компания PGNiG и украинската Energy Resources of Ukraine се договориха за доставка в Украйна на 200 млн. куб м газ от октомври 2018 година до месец май 2019 година, се споделя в известие на полския оператор.

Според известието, договорът за доставка на посоченото количество синьо гориво ще се реализира в интервала от октомври 2018 година до месец май 2019 година „ Горивото ще бъде предопределено за личните потребности на „ Укртрансгаз “, се споделя още в известието.

Изборът на полската компания е изработен въз основа на ценово предложение.

По данни на PGNiG от август 2016 година до края на юни 2018 година, полската компания е експортирала за Украйна над 1,3 млр. Куб м природен газ.

„ Договорът е резултат от положителното съдействие, а също по този начин и въз основа на това, че предлагането от компанията PGNiG условия на украинския сътрудник са доста конкурентоспособни. От 2016 година ние сътворяваме личен бренд на украинския енергиен пазар “, разяснява заместник-председателя на полската компания Мачей Вожняк.

От друго известие на PGNiG излиза наяве пък, че съветската „ Газпром “ е изискал от Стокхолмския трибунал с обжалване на междинното решение по желае на полската газова компания за преразглеждане на цените на доставките на природен газ от Русия. От PGNiG считат настояването на съветския газов тръст за безпочвен.

„ Апелативният съд в Стокхолм заяви, че „ Газпром “ е подал тъжба за анулация на междинното решение на арбитражния съд от 30 юни, в което той (съда) постановява, че в контракта има клаузи предпоставящи, даването на право на PGNiG да желае смяна на цените на газа, доставян в Полша в границите на Ямалския контракт “, се споделя в известието на компанията.

Стокхолмския трибунал призна правото на Полша да желае преразглеждане на цените на газа, само че „ Газпром “ в разстояние на доста години отхвърля това, припомниха още през юни от компанията.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР