Полската армия засега не е готова да бракува танковете Т-72,

...
Полската армия засега не е готова да бракува танковете Т-72,
Коментари Харесай

Полша не е готова да се раздели с руските танкове Т-72

Полската войска към този момент не е подготвена да бракува танковете Т-72, разгласи порталът defence24.pl. Министерството на защитата на Полша оповестило началото на аналитичната част на програмата по модернизирането на старите бойни машини.

В интервала от 1979 година до 1991 година в Полша са създадени 682 танка Т-72. Част от тях след това са осъвременени под името PT-91 Twardy, само че множеството машини не престават службата в базовото си осъществяване.

Миналата година полското МО възнамерява да бракува останалите Т-72, като последователно ги размени с новата бойна машина, разработвана в границите на плана Gepard. Тези проекти обаче са изменени и от военното ведомство настояват, че серийното произвеждане ще стартира не по-рано от 10 година Това значи, че полските Т-72 ще не престават да служат и се нуждаят от рационализация.

След като МО събере и прегледа предложенията на ВПК, ведомството ще разгласи своите условия по отношение на възстановяване на бойните качества на Т-72 и ще организира открит конкурс.

Сега полската войска има към 900 танка - преди всичко РТ-91 Twardy и Т-72. Освен тях на въоръжение в механизираните подразделения има налични над 200 немски танка Leopard 2A4 и Leopard 2A5.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР