Полската актриса Барбара Брилска проходи след година на легло със

...
Полската актриса Барбара Брилска проходи след година на легло със
Коментари Харесай

Голямата любов на Ламбо живее втори живот

Полската актриса Барбара Брилска проходи след година на легло със строшен гръбнак

Втори живот живее известната полска актриса Барбара Брилска, която през 70-те години на предишния век изживя огромна обич с българския си сътрудник Стефан Данаилов. Преди броени дни тогавашната муза на Ламбо показа пред съветски медии, че е проходила, откакто повече от година бе на легло поради строшаване на гръбнака си. Звездата се контузи грубо при рухване и претърпя извънредно комплицирана интервенция.

В момента тя живее в село Вишкув дружно със сина си Лудвик, снахата Александра и внука си, които се грижат непрекъснато за нея. Те били до кинозвездата и след нещастието, която я сполетя. Благодарение на рехабилитацията си, положителните експерти, на които попаднала, както и на волята си Барбара още веднъж можела да върви обикновено, въпреки медиците да не давали особени очаквания. Сега даже гледала кокошки, сеела зеленчуци и плодове и правела консерви. 81-годишната полска звезда рядко приказва с медиите, само че когато и да дава изявление, не пропуща да спомене любовта си със Стефан Данаилов, който по този начин и не прежалва.

„ Много ми е мъчително, че го няма. Три бяха огромните ми любови, едната е Стефан Данаилов. Заради него се разведох, само че възприятията ни не бяха взаимни “, споделя в последното си изявление Брилска. Навремето актрисата, която поразително приличаше на Бриджит Бардо, става известна с ролята си в известния съветски филм „ Ирония на ориста “. Участвала е в голям брой интернационалните продукции. Така през 1978 година, по време на фотосите на „ Умирай единствено в краен случай “ по романа на Богомил Райнов, ориста ѝ се пресича с най-красивия български артист Стефан Данаилов. „ Преди да се срещнем във кино лентата „ Умирай единствено в краен случай “, бях гледал Барбара в няколко кино лентата – въпреки всичко тя бе най-известната полска актриса по това време. Красавица. Снимахме в Лондон, само че нямахме подиуми дружно. Режисьорът Милен Гетов ни събра на среща в една от стаите на хотела, където бяхме настанени. Тогава за пръв път я видях с други очи.

Коста Цонев, също познавач на женската хубост, ѝ беше хвърлил око. Аз си кротувах. Срещата завърши и нищо. След няколко дни се видяхме във фоайето на хотела и отидохме в едно бистро. Аз пийнах две-три бири, тя май нищо не пи. После се прибрахме по стаите. Истината е, че работата ми по кино лентата свърши по-рано и с цел да спестят пари, от продукцията ми споделиха да си потеглям, сякаш нямало свободни кревати. Тогава аз отидох в нейната стая. Останах там няколко дни. Беше красива случка. Чак когато ѝ прочетох книгата, разбрах, че за нея срещата ни се е трансформирала във значимо събитие, а за мен беше единствено флирт “, споделя Ламбо в автобиографичната си книга „ Романът на моя живот “.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР